Marcin Dylla-Tolgahan Çoğulu-Sinan

Tarihler: 05 Nisan 2018 Perşembe ~ 05 Nisan 2018 Perşembe 05 Nisan 2018 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL 2. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No: 11 CADDEBOSTAN Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Web: http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2018 ~ Nis 5, 2018
Marcin Dylla-Tolgahan Çoğulu-Sinan Cem Eroğlu Duo,5. Uluslararası İstanbul Gitar Festivali kapsamında sizlerle...

Marcin Dylla 1976 yılında Chorzow/Polonya’da doğmuştur. Bir çok müzik eleştirmeni,müzik uzmanı ve müzikseveri, onun, elit bir klasik gitarist olduğu konusunda birleşmektedir.. 1996-2007 yılları arasında, dünyanın en prestijli uluslararası yarışmalarında aldığı 19 birincilik ödülü, hem bu görüşü doğrulamakta hem de onu diğer gitaristler arasında farklı kılmaktadır. Yarışmalar konusunda kazandığı son zaferi, Los Angeles’te, 2007 yılında yapılan ve dünyanın en önemli gitar yarışması olarak bilinen “Guitar Foundation of America Competition” da aldığı altın madalyadır. Bu yarışmanın verdiği imkanla,2008-2009 sezonunda, Kuzey Amerika, Meksika ve Kanada’da, 50 şehirde düzenlenen konserlerde yer almıştır.Canlı olarak kaydedilen konser DVD’si “Wawel Royal Castle at Dusk” ile, 2010 yılı Fryderyk ödüllerinde (Amerikan Grammy ödülü eşdeğeri) yılın en iyi Klasik Müzik Albümü’ne aday gösterilmiştir.

2011/2012 sezonunda ilk olarak yer aldığı, Varşova Filarmoni Orkestra’sının programında iki önemli gitar konçertosunu (Ponce, Concierto del Sur  ve Rodrigo Concierto de Aranjuez) seslendirmiştir. Resitaller verdiği ülkeler arasında, Polonya, Almanya, Avusturya, Rusya, İngiltere, Yunanistan, Portekiz, Norveç, Türkiye, İspanya, İtalya, Hollanda, İskoçya, Slovenya, İsviçre ve Meksika’nın bir çok şehri yer almaktadır.

Konzert Haus, Musikverein ve Palais Lobkovitz –Viyana/Avusturya, Auditorio Conde Dugue-Madrid/İspanya, St.Petersburg Philharmonic Hall/Rusya Federasyonu, Kleinhans Music Hall Buffalo/ABD, Villa Hügel-Essen/Almanya ve Palazzina Liberty-Milano/İtalya gibi seçkin konser salonlarında sahneye çıkmıştır.

Tolgahan Çoğulu & Sinan Cem Eroğlu - Dünyadaki ilk ve tek mikrotonal gitar ve perdesiz gitar ikilisi olan "Mikrotonal Gitar Duo"nun Kalan Müzik'ten çıkan yeni albümünde Anadolu halk ezgilerinden caz tınılarına, klasik müzikten film müziğine birçok türden örnek bulunuyor. 

2011 yılında Tolgahan Çoğulu ve Sinan Cem Eroğlu tarafından kurulan ikili şimdiye kadar Saraybosna Gitar Festivali, Portekiz Santo Tirso Gitar Festivali, Berlin Sanat Üniversitesi, İsveç Erik Sahlstrom Enstitüsü gibi birçok festival ve üniversitede konser verdi.

Perdesiz gitar ve mikrotonal gitarın birlikteliğiyle "çoksesli makamsal müzik" alanında özgün örneklerin yer aldığı albümde Türk, Kürt, Ermeni ve Gürcü halk ezgilerinin yanısıra, Erik Satie, Frederik Chopin, Charlie Haden gibi klasik ve caz bestecilerinin eserleri de bulunuyor. 

Tolgahan Çoğulu'nun 2008 yılında İTÜ'de doktora yaparken tasarladığı mikrotonal gitar, 2014 yılında Amerika'daki Georgia Tech Üniversitesi'nde düzenlenen Margaret Guthman Müzik Enstrümanları yarışmasında 85 çalgı arasından 1.lik ödülü aldı.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT