Martı İstanbul Hotel’de Klasik Müzik Akşamları: Piyanist Gülsin Onay

Tarihler: 02 Mart 2013 Cumartesi ~ 02 Mart 2013 Cumartesi Saat: 19:30

Yer: Martı İstanbul Hotel, İstanbul

Ücret: 1. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Martı İstanbul Hotel gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 2, 2013 ~ Mar 2, 2013

Resim, heykel, tasarım ve müzik gibi sanatın birçok dalındaki projelere imza atan ve destek veren Martı İstanbul Hotel, klasik müzik CD yapım şirketi Lila Müzik ile işbirliği içinde şehrin kültür ve sanat dinamiğine “Klasik Müzik Akşamları” konserler serisi ile yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Taksim’deki Martı İstanbul Hotel, Mart ayından başlayarak bundan sonra her ay bir klasik müzik sanatçısının konserine ve konser sırasında klasik müzik sohbetlerine ev sahipliği yapacak. Lila Müzik tarafından organize edilecek “Martı Istanbul Hotel’de Klasik Müzik Akşamları” konserler serisi, 02 Mart 2013 tarihinde, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile başlıyor. Konserde Gülsin Onay ile müzik yazarı ve İDSO üyesi Aydın Büke sohbet edecek. Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsar. Gülsin Onay'ın 20'yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD'leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçının, özellikle Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü başta Vladimir Ashkenazy olmak üzere pek çok meslektaşının takdirini kazanmıştır. Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı'nda eğitim gören Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü verilmiştir. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de sürekli sanatçısıdır.

Müzik yazarı ve İDSO üyesi Aydın Büke, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda flüt çalmakta ve Andante dergisinde müzik yazıları yazmaktadır. Büke’nin ayrıca Mozart ve başka birçok besteci üzerine kitapları da vardır.Şehrin yeni buluşma noktası Martı Istanbul Hotel, Temmuz 2012’de açıldı. Ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan geleneksel motifleri taşıyan Martı İstanbul Hotel’in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 32’si suit 270 odası bulunuyor. Odaları etkileyici bir atriuma açılan Martı İstanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2’lik Spa’sı Martı Wellness by Spa Soul ile hizmet sunuyor. Martı İstanbul Hotel ile klasik müzik konserler serisinin gerçekleştirilmesinde işbirliğinde bulunan Lila Müzik Yapım A.Ş. ise, 1999 yılında Türk besteci ve yorumcularının eserlerini kayıt altına almak amacıyla kuruldu. Lila Müzik, bugüne kadar, dünyada ve ülkemizde isminden övgüyle söz edilen Ayla Erduran, Gülsin Onay, Vedat Kosal, Şirin Pancaroğlu, Hakan Aysev, Ulucan Kardeşler, Emre Şen, Pelin Halkacı Akın, Metin Ülkü, Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinden Genç Yetenekler ve Cemal Reşit Rey’in CD’lerini yayınladı.

Konser Programı
Frédéric Chopin Hérold ve Halévy'nin Ludovic Operası'nın Favori Rondosu Üzerine Çeşitlemeler, Si bemol Majör Op.12  
Noktürn Mi bemol Majör, Op.9 No.2  
Noktürn fa diyez minör, Op.48 No.2 

Ludwig van Beethoven Sonat Do Majör No.21, Op. 53 "Waldstein" 
Allegro con brio 
Introduzione — Allegretto moderato

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT