Maurice Steger, Sebastian Wienland

Tarihler: 28 Şubat 2012 Salı ~ 28 Şubat 2012 Salı - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2012 ~ Şub 28, 2012

Maurice Steger: Blok flüt
Sebastian Wienland: Klavsen

The Independent’ın "dünyanın en önde gelen blok flüt virtüozu" olarak nitelediği 2002 Karajan Ödülü sahibi Maurice Steger, dinamik stili ve parlak kişisel tekniğiyle, bir müzik enstrumanı olarak, blok flüte yeni bir ilginin doğmasına yol açmıştır.

Maurice Steger, Erken Dönem Müziği’ne odaklı repertuarı yüzünden Erken Dönem Müzik Toplulukları’nca aranan bir solist oldu: Akademie für Alte Musik Berlin, The English Concert, Musica Antiqua Köln, Europa Galante, I Barocchisti gibi.Bunlara ilaveten, Berliner Barock Solisten, Les Violons du Roy ve the State Orchestra of Brandenburg gibi modern orkestralarla da çaldı. Hilary Hahn, Rainer Kussmaul, Igor Oistrakh, Fabio Biondi, Sandrine Piau, Andrew Manze, Diego Fasolis, Sol Gabetta ve Thomas Quasthoff gibi çok önemli solistlere eşlik etti.

Maurice Steger çağdaş müziğe de yabancı değildir: Rodolphe Schacher’in müzikal masalı Tino Flautino'nun ellinin üzerinde performansına katıldı. Blok flüt ve orkestra için bestelenmiş iki konçertonun ilk seslendirilişini yaptı.

Yaptığı pek çok CD kaydı arasında şunları sayabiliriz: Telemann flüt dörtlüleri (Deutsche Grammophon/Archiv), Sammartini’nin sonatları, Telemann’ın suitleri ve blok flüt konçertosu (Harmonia Mundi), Vivaldi’nin blok flüt konçertoları...

Aralarında Venezia 1625 (Harmonia Mundi)’nın da bulunduğu pek çok kaydı önemli uluslararası ödüller kazandı. En son CD kaydı, Arcangelo Corelli’nin opus 5 eserlerine adanmıştır. Maurice Steger bu çalışmasında, keşfettiği özgün tarihi belge niteliğindeki elyazması notalar aracılığıyla; zamanla unutulmuş olan yorumlama tekniklerini tekrar günışığına çıkarmaktadır. (Mr. Corelli in London – Steger & The English Concert – Harmonia Mundi USA 2010).

Program: Telemann, Vivaldi, Handel, Corelli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT