Mavi Işıklar

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 03 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Mask Live Music Club

Adres: İstiklal Cad. Bekar Sok. No: 10 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 3, 2012

Mavi Işıklar, tastamam 7 eylül 1964 tarihinde kuruldu. Türk Popu'nun tarihine ilgi duyanlar, bu konuda yazanlar için en zor şey 'doğru' bilgi ve tarihlere ulaşabilmektir. Bulunabilen her yeni kaynak, daha önce başka kanallardan elde edilmiş bilgiyi doğrulamak bir yana yeni soru işaretleri çıkartır ortaya.

Ama bu tarih doğru. Kaynağımız, grubun kurucularından Çetin Yavuzdoğan'ın günlüğü. Çetin Yavuzdoğan, grubun kuruluşu ile birlikte "Hatıralarım" üst başlığını attığı bir defter tutmaya başlamış... Grubun bütün bir geçmişinin takip edilebildiği, insanı; yalnızca Mavi Işıklar ile ilgili değil ama aynı zamanda Türk Popu'nun tamamı hakkında bilgilendiren zor bulunur eşsiz bir kaynak. Çetin ve Metin Yavuzdoğan kardeşler, Nejat Toksoy, Cihat Günaydın ve Zamir Manisa'dan oluşuyor Mavi Işıklar'ın ilk kadrosu...

Dört arkadaş, oturmakta oldukları Fındıkzade'den birbirlerini çok iyi tanımaktadır zaten: Cihat, Zamir, Çetin ve Metin... İstanbul Erkek Lisesi'ne devam etmekte olan Çetin ve Metin kardeşler, buradan arkadaş oldukları Nejat Toksoy'u da aralarına alırlar ve grubun ilk kadrosu böyle oluşur. 7 Eylül 1964 tarihli günlük şöyle diyor: "Bugün Nejat'ın da dahil olmasıyla grup teşekkül etti. İlk çalışmayı yaptık ve gruba Mavi Işıklar ismini verdik. İlk olarak Nejat'ın Amerika'dan getirdiği bantları dinledik ve çalışacağımız parçaları seçtik..."

Grubun "Mavi Işıklar" olarak adlandırılma nedenini grup üyeleri, daha sonra muhtelif gazete ve dergilere şöyle anlattılar: "Bizim için 'Mavi' huzur ve uyumu, 'Işıklar' ise, bizden sonraki kuşaklara müziğimizle örnek olma ve ışık tutma isteğimizi gösteriyor..." Mavi Işıklar, kurulur kurulmaz sıkı bir çalışma temposuna kaptırır kendini. Eylül ayında Tercüman Gazetesi'nin düzenliyor olduğu çekilişlerden (gazeteler, o zamanlar da 'bir şeyler' dağıtırdı) birine katılarak, Spor ve Sergi Sarayı'nda (şimdiki Lütfü Kırdar) sahneye çıkarlar.

Kendilerine "bir örnek" kıyafet diktirmişlerdir ve sahnede "Amerikan müziği" icra etmekte olan bu grubu seyirciler de hemen bağırlarına basmış ve "tekrar tekrar" sahneye çağırmışlardır. Ekim ayında önce Kulüp sonra da Lale sinemalarında sahneye çıkarlar. Her iki konser de öyle başarılı geçer ki, her iki sinema sahibi, gruba mekanlarında sürekli olarak çalışmayı teklif eder. Bu teklifler hemen kabul edilmiş olsa bile, grup elemanları bu ağır tempoya çok fazla dayanamaz ve yalnızca Lale Sineması'nda sahneye çıkmaya devam ederler.

Grubu, ilk kurulduğu günden beri destekleyen Sayra Orkan da bunu önermiştir zaten. Aralık ayında ise, Hürriyet'in ilk defa düzenleyeceği "Altın Mikrofon Armağanı Yarışması"na, Sayra Orkan'ın da teşviki ile katılmaya karar verirler. Pop alanında, ilk defa, bu kadar büyük bir gazetenin önayak olduğu bir yarışma yapılacaktır. Bu alanda çalışmakta olan herkes gibi Mavi Işıklar da çok heyecanlıdır ve yarışmada seslendirecekleri şarkıyı seçip çalışmaya başlarlar. Grup, "Helvacı Helva" türküsünü "twist temposu" ile icra etmeye karar vermiştir.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT