Melihat Gülses ile Gönül Sultanları

Tarihler: 14 Nisan 2012 Cumartesi ~ 14 Nisan 2012 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 60.00 TL 4. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, TİM Gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii 34457 Maslak İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2012 ~ Nis 14, 2012

Muhteşem Türk Müziği Konseri Melihat Gülses ile "Gönül Sultanları" 14 Nisan’da TİM Show Center’da…

Melihat Gülses
Elif Güreşçi Çiftçioğlu
Bekir Ünlüataer

Türk müziğinin klasikleri dışında, kendine özgü seslendirdiği çok özel şarkılarla, bugüne kadar hiç seslendirilmemiş operetler, düettolar, şarkılar, gazeller, tangolar, kantolar ve Rumeli türkülerinden oluşan seçkin bir repertuarla Melihat Gülses ve “Gönül Sultanları” 14 Nisan’da Tim Show Center’da… Konuk sanatçılar TRT Ankara Radyosu sanatçılarından Elif Güreşçi Çiftçioğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solistlerinden Bekir Ünlüataer, solo performanslarının yanısıra Melihat Gülses ile birlikte seslendirecekleri Dramalı Hasan, Sadettin Kaynak, Yesari Asım Arsoy gibi çok önemli bestecilerin yazmış oldukları ve uzun yıllardır unutulmaya yüz tutmuş düettolarla konseri zenginleştireceklerdir.

Konserdeki eserler, Şef Necip Gülses'in yönetiminde Türkiye'nin en önemli müzisyenlerinden oluşan 25 kişilik "Orkestra Pera ve Erkekler Korosu" eşliğinde seslendirilecektir.

Melihat Gülses
Gülses, 1958 yılında Konya Akşehir’de doğdu. 1976’da girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü 1984’te tamamladı. B. Sıtkı Sezgin, Alaeddin Yavaşça ve Tülin Korman ile repertuar, Güher Güney ile şan, Nurten Erpek ile solfej ve nazariyat çalıştı. 1981’de TRT sınavını kazanarak İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. 1994 yılında ABD’de basılan “Tatyos Efendi” CD’sinde bestecinin eserlerini okudu. Ney sanatçımız Kudsi Erguner’in kurduğu “İstanbul Hanımları Topluluğu” ile çeşitli ülkelerde konserler verdi. 1995 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosu Tango Orkestrası ile tangolar seslendirmeye başladı. 1997 yılında “İstanbul Hanımları Topluluğu”nun Paris’te basılan “Chant du Harem” isimli CD’sinde solist olarak yer aldı. 1996 yılında Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde “İstanbul Türküleri-Rembetiko” isimli konserde Rumca ve Türkçe olarak türkülerimizi seslendirdi.

1997’de yine aynı festival çerçevesinde Aya İrini’de “Viyana’dan İstanbul’a Şarkılar” isimli konserde Fransız soprano Catherine Dubosc ile birlikte Şevki Bey ve Schubert’in eserlerini seslendirdi. Yukarıda bahsedilen Kudsi Erguner ile yaptığı çalışmaların yanı sıra, Cinuçen Tanrıkorur’un 45. sanat yılı münasebetiyle düzenlenen konserde bestecinin fantezi eserlerini seslendirdi. 1998 yılında Mavi Nota Müzik Dergisi’nin “Geleneksel Müzikler Teşvik Ödülü”nü aldı. 1999 yılında “Geçmişten Günümüze Fanteziler” ve 27.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde “Klasikten Fanteziye” konserlerini, 2001 yılında ise “Kökten Geleceğe” isimli üç ayrı solo konserini Şef İhsan Özer yönetiminde, özel bir Türk müziği orkestrası eşliğinde verdi. 2000 yılında CRR Konser Salonu’nda “İstanbul’dan Atina’ya Türküler” isimli solo konseriyle sahne aldı. Aynı ismi taşıyan CD-kaseti vardır. Yine 2000 yılında Yunan sanatçı Kiryakos Kalaycidis ve “En Chordais Topluluğu” ile birlikte “Zaharya” isimli solo konserini Atina’da verdi. Aynı isimli CD’si Yunanistan’da basıldı. “Narçiçeğim” isimli CD ve kaseti 2001 yılında Türk Musikisi Vakfı tarafından çıkarıldı. 2002 yılında “İncesaz Topluluğu” ile birlikte “Eylül Şarkıları” isimli bir CD çıkardı. 2003 yılında, Türk müziğine katkılarından dolayı, MÜZDAK (İstanbul Türk Müziği Dernek Vakıfları Dayanışma Konseyi) tarafından verilen “10.Yıl Kültür ve Sanat Ödülleri"nden birine lâyık görüldü. 2004 yılında “Hüznün Hikâyesi” isimli bir CD çıkardı. 2004 yılında “Berksav” (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) tarafından "Yılın Türk Müziği Sanatçısı" ödülüne layık görüldü. 2004 yılında Yunanistan’ın Selanik şehrinde bir solo konser ve Selanik Konservatuarında Master Class olarak ders verdi. 2006 yılında İstanbul Ticaret Odası için “Musikişinas Tüccarlar” CD’si, 2007 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları’nın 50. kuruluş yılı münasebetiyle “Geçmişten Günümüze Türk Müziği - Miras” isimli 5 CD’lik bir label Akustik Yapım tarafından basıldı. 2007 yılında “Beyaz Köpükler” isimli CD’si piyasaya çıktı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından verilen “Sanata saygı” ödülünü aldı. 2008 yılında THY’nin kuruluşunun 75.yılı kapsamında “75. Yıl Anısına 75 Büyük Usta” isimli projede “Neoklasik Dönem bestecileri” CD’sini seslendirdi. 2010 yılında İstanbul Ticaret Odası tarafından "Musikişinas Tüccarlar- 2" isimli CD’si basıldı. 2010 yılında TRT Müzik tarafından verilen ve halk oylarıyla belirlenen "Yılın Türk Müziği Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü. 2011 yılında Rumeli türkülerinden oluşan "Tuna'ya Hasret" isimli CD’si basıldı. 2012 yılında 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) tarafından "2011 yılı Türk Müziği Sanat Ödülü"nü aldı.

Ayrıca pek çok yurt içi ve yurt dışı konserlerine solist veya çeşitli topluluklarla katıldı. Halen müzik yaşamına TRT İstanbul Radyosu’nda devam etmekte olan sanatçı, İstanbul Radyosu tanbur sanatçısı Necip Gülses ile evli olup iki çocuk annesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT