Minguet Quartett & Aaron Pilsan

Minguet Quartett & Aaron Pilsan

Tarihler: 09 Eylül 2023 Cumartesi ~ 09 Eylül 2023 Cumartesi 20:00

Yer: Arter

Ücret: 1. Kategori - ₺750,00 2.Kategori - ₺680,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Web: http://www.arter.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2023 ~ Eyl 9, 2023

Dünyanın en popüler yaylı dörtlülerinden Minguet Quartett, 9 Eylül Cumartesi akşamı Tonedmelisma MusikFestival kapsamında Aaron Pilsan ile Arter’de buluşuyor.

Adını yazılarıyla halkın güzel sanatlara erişimini sağlamaya çalışan 18. yüzyıl İspanyol filozofu Pablo Minguet'ten alan dörtlü, 1988 yılında kuruldu. 2020 ve 2021 yıllarında Salzburg Festivali'ne konuk olan Minguet Quartett, The Cologne Philharmonic, the International Brucknerfest Linz ve Rheingau Müzik Festivali gibi etkinliklerin yanı sıra BOZAR Music Brussels, Meistersingerhalle Nuremberg, Alte Oper Frankfurt, Théâtre des Abbesses Paris ve Herrenchiemsee Fesvali'ndeki konserlerde yer aldı.

2010'da ECHO Klasik ve 2015'te yılın ünlü Fransız Diaposon d'Or' ödülüne layık görülen ve 2020'de Alman Federal Kültür VakfI'nın RELOAD bursuna seçilen dörtlünün yer aldığı konser ve festivaller arasında Grafenegg Fesvali, Schwetzingen Mozart Festivali, Lincoln Center New York, SouthBank Centre London, Wiener Konzerthaus, Philharmonie Skopje, Nymphenburg Summer Munich yer alıyor.

1995 yılında Avusturya Dornbirn'de doğan Aaron Pilsan, beş yaşında piyano çalmaya başladı. Mozarteum Salzburg'da Karl Heinz Kämmling ve Hannover'de Lars Vogt ile çalıştı. Öncü Alman müzik dergisi Fono Forum tarafından 2011'in en iyi genç sanatçısı seçilen piyanist, 2014 yılında Avrupa Konser Salonu Organizasyonu'nun (ECHO) "Yükselen Yıldızlar" serisine dahil oldu ve bu sayede Avrupa'nın en ünlü konser salonlarına davet edildi. Aaron Pilsan; Menuhin Festival Gstaad, Schubertiade, Schwetzingen Festivali, Bregenz Festivali ve Bremen Müzik Festivali, Ruhr Piyano Festivali, Würzburg Mozart Festivali ve Mecklenburg- Western Pomerania Festivali ve Kissinger gibi önde gelen festivallere düzenli olarak konuk oluyor.

Genç sanatçı, performansıyla Concertgebouw Amsterdam, Brüksel'deki Palais des Beaux Arts, Boulez Saal Berlin ve Wiener Konzerthaus, Philharmonie de Paris ve Philharmonie Luxemburg gibi Avrupa'nın en önemli konser sahnelerinde izleyiciyle buluştu.

Minguet Quartett ve Aaron Pilsan’ın Arter’de gerçekleşecek Tonedmelisma MusikFestival kapsamındaki konserlerindeki repertuar, Golijov ve Schumann bestelerinin yanı sıra öncü besteci Eres Holz’ün “Three minds – Twisted” adlı eserinin dünya prömiyerini içeriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT