Momo Kodama - İstanbul Resitalleri

Momo Kodama - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 18 Mart 2022 Cuma ~ 18 Mart 2022 Cuma 18 Mart 2022 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 500.00 TL 2. Kategori - 425.00 TL 3. Kategori - 350.00 TL 4. Kategori - 285.00 TL 5. Kategori - 230.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2022 ~ Mar 18, 2022
BBC Music Magazine'nin "Kanında müzik var!" diye tanımladığı Japon piyanist Momo Kodama, 1991'de katıldığı ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nı 19 yaşında kazanan en genç piyanist olma unvanını taşıyor.  Müzik eğitimini Berlin ve Paris'te tamamlayıp Murray Perahia ve Andras Schiff gibi önemli ustalarla çalışan sanatçı, bugün dünyanın en iyi orkestraları ve gözde festivallerinin aranan piyanistleri arasında yer alıyor!

Osaka doğumlu Japon piyanist Momo Kodama, çocukluk yıllarını Avrupa'da geçirdi; Almanya'da ilk eğitimini aldıktan sonra Paris'teki "Conservatoire National Supérieur de Musique"e devam etti. Ardından Murray Perahia, Andras Schiff, Vera Gornostaeva ve Tatiana Nikolaïeva gibi usta isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. Üstün yeteneği ve aldığı eğitim ona 1991'de ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nın hem "Şampiyonluk" hem de 19 yaşında kazanan "En Genç Piyanist" olma unvanlarını getirdi.

Bu zaferi sonrası dünyanın önemli orkestralarından davetler alarak Berlin Filarmoni, Boston Senfoni, Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası, Hiroşima Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, NDR Hamburg, Fransa Radyo Filarmoni Orkestrası, Düsseldorf Senfoni, Kyoto Senfoni, Monte-Carlo Filarmoni Orkestrası ve Liverpool Kraliyet Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaştı. Batonu altında çaldığı şefler arasında ise Seiji Osawa, Eliahu Inbal, Charles Dutoit, Lawrence Foster, Kent Nagano, André Prévin ve Sir Roger Norrington yer alıyor.Viyana'da Musikverein, Berlin'de Konzerthaus, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Suntory Hall, Paris'te Théâtre des Champs-Elysées ve Amsterdam'da Muziekgebouw ise sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında ilk akla gelenler.

Dünyaca bilinen önemli festivallerden de davetler alan sanatçı, bugüne kadar Amerika'da Marlboro, İsviçre'de Verbier, Lucerne Festivali, Fransa'da La Roque d’Anthéron, Chopin Festivali, Festival d’Automne, Festival Saint-Denis, Musica, Romanya'da Enesco Festivali, Danimarka'da Tivoli Festivali, İtalya'da Settembre Musica, Almanya'da Schleswig-Holstein, Mozart Festivali ve Japonya'da Festival Matsumoto ve Miyozaki (Seiji Ozawa) gibi festivallerde sahneye çıktı.Oda müziği çalışmalarında ise Renaud Capuçon, Christian Tetzlaff, Augustin Dumay, Gautier Capuçon, Steven Isserlis ve Jörg Widmann gibi isimlerle çalışan Momo Kodama, klasikten romantik ve çağdaş eserlere uzanan geniş bir skalada güçlü bir repertuara sahip. Çağdaş bestelerde Toshio Hosokawa, Jörg Widmann ve Christian Mason'un özellikle Momo Kodoma için yazdığı besteler bulunuyor. Besteci Olivier Messiaen'i yorumlama konusunda ise özel bir yere sahip olan piyanist, 2006'da kemancı Isabelle Faust ile aynı sahneyi paylaşarak Olivier Messiaen'ın "Keman ve Piyano Fantezisi"ni seslendirdi. Kız kardeşi piyanist Mari Kodoma ile de dört el piyanoda birlikte çalan sanatçının Tchaikovsky seslendirdikleri albümleri 2016'da yayınlandı.

Momo Kodama aynı zamanda yarışmalarda jüri üyesi olarak görev alıyor ve masterclass dersleri de veriyor.Albüm ve kayıtları, New York Times, BBC Music Magazine, Classica (CHOC) ve Télérama gibi yayınlardan  övgü dolu eleştriler alan sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 11 albümü bulunuyor. Sanatçının Hosokawa ve Mozart seslendirdiği son albümü Mart 2021'de yayınlandı. BBC Music Magazine'de Jessica Duchen'in kaleminden yayınlanan albüm kritiği ise sanatçıyı her iki bestecinin eserinde de incelik ve şiirsel bir yorumculuk gücü ile betimlerken performansını unutulmaz ve muhteşem olarak tanımladı.

Program ve daha fazla bilgi: www.istanbulresitalleri.com

İstanbul Resitalleri 2021-2022 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız.

İSTANBUL RESİTALLERİ “SIRA DIŞI SANATÇILAR” DEMEKTİR.

- İzleyicilerin en az 2 doz aşısının tamamlanmış olması gerekmektedir. Aşısı tamamlanmamış izleyicilerin PCR sonucu dikkate alınmayacaktır. Etkinlik alanına gelirken lütfen Aşı Kartınızı yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı olmayan ve aşısı tamamlanmamış misafirlerimiz konser salonuna kabul edilemeyecektir.  Bu özel husus dışında uygulanacak kuralların diğer detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. - Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.-12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT