Muammer Ketencoğlu ve Kadın Sesleri Toplulugu

Tarihler: 21 Şubat 2009 Cumartesi ~ 21 Şubat 2009 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Samandıra Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Eyüp Sultan Mh. Ulubatlı Hasan Cad. No: 1 Samandıra – Kartal Ümraniye İstanbul

Telefon: 0216 561 49 92-93

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2009 ~ Şub 21, 2009
M U A M M E R K E T E N C O Ğ L U V E K A D I N S E S L E R İ T O P L U L U Ğ U
Muammer Ketencoğlu (Sanat Yönetmeni, Akordeon)
Mithat Arısoy (Keman, Bağlama)
Erdem Şentürk (Ud, Cümbüş)
Rahmi Göçmen (Darbuka, Bendir, Davul)
Kadın Sesleri Aslı Demir, Aslı Kurt, Aslıhan Özel, Aslıhan Umar, Ayşenur Akman, Çiğdem Üz, Delal Seven, Deniz Ketencoğlu, Gonca Şanlı, Hilal Ak, Işık Özdemir, Nesrin Ciniviz, Özgür Ceylaner, Selda Koçak, Şule Kocaman, Ümran Serhan, Yasemin Yurduşen

Muammer Ketencoğlu, uzun süredir kurduğu bir düşü gerçekleştirdi ve Anadolu’dan kadınlarca yakılmış türküleri seslendirmek üzere 17 kadın sesini biraraya getirdi. Sanatçı, 2005 sonundan bu yana, “Kadın Sesleri Topluluğu” adını verdiği koro ile kadınlara özgü çoğu zaman göz ardı edilmiş toplumsal kültürü yansıtan kadın ağzı türküleri ustalıkla sahneye taşıyor.

Topluluğun repertuarı, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden kına havaları, ninniler ve hüzünlü türkülerle birlikte kaşıklar ve ziller eşliğinde söylenen eğlenceli düğün havalarını içeriyor. Topluluk, kadınlarca söylenmiş iş ve ev yaşamını anlatan türkülerle kadın duyarlılığını yansıtan sevda türkülerini yöresel şive ve ağızları da koruyarak seslendiriyor.

Bazı türküler yalın bir düzenleme anlayışıyla iki sesli olarak yorumlanıyor. Ağırlıklı olarak Türkçe türkülerin yer aldığı repertuarda Kürtçe, Rumca ve Ermenice kadın ağzı türküler de bulunuyor. Topluluk, kadın ağzı türküleri seslendirirken geleneğe saygıyı temel alıyor. Bugüne dek çeşitli televizyon programlarına katılan ve önemli konserler veren toplulukta yer alan koristler arasında mimar, avukat, biyolog, mühendis, öğretmen ve öğrenciler bulunuyor.

Anadolu’da kadınlardan türkü derlemenin halk müziğinde karşılaşılan en önemli zorluklardan biri olmasından yola çıkan Muammer Ketencoğlu ve Kadın Sesleri Topluluğu, türkülerin aynasında Anadolu kadınının kültürünü ve gerçekliğini günümüze taşıyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT