Müzede Bir Akşam: Can Çakmur & Alexandre Castro-Balbi

Müzede Bir Akşam: Can Çakmur & Alexandre Castro-Balbi

Tarihler: 10 Haziran 2024 Pazartesi ~ 10 Haziran 2024 Pazartesi 20:00

Yer: İstanbul Modern

Ücret: 1. Kategori - ₺1.300,00 2. Kategori - ₺1.050,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2024 ~ Haz 10, 2024

Beethoven’ın besteciliğinin farklı dönemlerine yayılan viyolonsel sonatları onun yaratıcı evreninin benzersiz bir panoramasını sunar bizlere. Op.5 sadece bestecinin erken döneminin tanığı olarak değil, repertuvarın temellerini atmış olması açısından da dikkat çekicidir; op.69 yenilikçi ve epik orta döneminin özelliklerini taşır; op.102 ise Beethoven’ın gelenek dışı formlar ve derin duygusal ifadelerle yüklü geç döneminin başlangıcı sayılır. İstanbul Modern’deki bu çok özel akşamda viyolonselci Alexandre Castro-Balbi ve piyanist Can Çakmur Beethoven’ın müzikal yolculuğunu hem en kapsamlı hem de en özlü şekilde anlatacak bir programla karşımızdalar.

İlk kez Güher ve Süher Pekinel’in Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler projesiyle adını duyuran ve 2015’te İstanbul Müzik Festivali’nin Açılış Konseri’nin solisti olan Can Çakmur, kısa sürede hem festivalin hem uluslararası sahnelerin beğenilen konuklarından biri hâline geldi. 2017 İskoç Uluslararası Piyano Yarışması ve 2018 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması birinciliklerine 2019’da yayımladığı albümle Solo Çalgı dalında ICMA Ödülü’nü de ekledi. 11 albümlük Schubert serisinin ilki BIS etiketiyle geçtiğimiz Mayıs’ta yayımlanan Çakmur, ayrıca düzenli oda müziği partnerlerinden Alexandre Castro-Balbi ile Beethoven’ın viyolonsel sonatlarını kaydediyor. Genç piyanist özellikle müzikal hayal gücünün zenginliği, fikirlerinin derinliği ve tüm bunları piyanoda en iyi şekilde ifade edecek kadar üstün tekniği ile övgüler topluyor.

Alman Ulusal Tiyatrosu ve Weimar Devlet Orkestrası’nın viyolonsel grup şefi Alexandre Castro-Balbi, Atlantik’in iki yakasında Münih Oda Orkestrası, Budapeşte Oda Orkestrası, Peru Ulusal Senfoni, Arjantin Ulusal Orkestrası, Panama Ulusal Senfoni gibi orkestralar eşliğinde konçertolar da seslendiriyor. Castro-Balbi’nin orkestra deneyimi ile solistlik becerilerinin birleşimi onu aynı zamanda aranılan bir oda müziği sanatçısı yapıyor. Başarılı viyolonselci Berlin Filarmoni Salonu, Mariinsky Tiyatrosu, Elbpihlharmonie, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Konzerthaus, Champs-Elysées Tiyatrosu’nun da aralarında bulunduğu pek çok sahnede resitaller ve oda müziği konserleri veriyor.

Yeni binasının açılışını geçtiğimiz yıl yapan İstanbul Modern’in deniz kıyısıyla Tophane Parkı arasındaki bağı güçlendirecek şekilde şeffaf tasarlanmış ikinci kat fuayesindeki bu konser sadece işitsel değil, görsel bir şölen de olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT