Müziğin Ustaları

Tarihler: 06 Kasım 2017 Pazartesi ~ 06 Kasım 2017 Pazartesi 06 Kasım 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2017 ~ Kas 6, 2017
Türk Sanat Müziği'nin sevilen isimleri, Amir Ateş'i anmak için 6 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda sizlerle olacak.

Türk Sanat Müziği'nin en güçlü seslerinden Amir Ateş’in  yorumuyla hafızalara ve gönüllere yer etmiş eserlerin günümüzün değerli ses sanatkârları tarafından seslendirileceği bu özel konserde, Geceye sesleriyle ve yetkin yorumlarıyla renk katacak sanatçılar Bekir Ünlüataer, Çiğdem Yarkın, Dilek Türkan ve Zekai Tunca olacaktır.

Amir Ateş
Eğitimini dini yönde geliştiren bestekâr, İstanbul’da zamanının en değerli üstatlarından feyz almanın gayreti içinde olmuş Kemal Batanay, Sabahattin Volkan, Saadettin Kaynak gibi büyüklerin öğrencisi oldu.

Beste çalışmalarına 1964 yılında başladı ve musikimizin sanat, dini, halk müziği ve saz eserleri gibi dallarında pek çok denemeler yaparak bugüne değin 700-800 civarında eser musikiye hediye etti. İlk olarak sözleri Reha Güzey'e ait olan "Gönlüm özler kaybolan manalı mahzun çehreni " isimli güfteyi Hüzzam makamında besteledi.

Üsküdar Musiki Cemiyeti’ndeki hocalığının yanı sıra; “Anadolu Yakası Telefon Baş Müdürlüğü”, “Türkiye Denizcilik İşletmeleri”, “İstanbul Ehli Kur”ân ve Mevlidhânlar-Derneği” Tasavvuf koroları gibi birçok topluluktan başka Diyanet İşleri Başkanlığı seminer ye kurslarında da hocalık yaptı.

Gördüğü her güzelliği, duyduğu her duyguyu, denenmemiş birçok motifleri ele almak suretiyle; benzerliklerin de ötesinde, orijinal, yeniliklere önem verdi. Besteci olarak tanıdığımız Amir Ateş, Mevlidhân olarak da ününü duyurdu ve bu yönde de pek çok öğrenci yetiştirdi.

Hicaz makamında "Seni ben unutmak istemedim ki ", "Kaybolan yıldız gibi çıldıran yalnız gibi" Kürdîlihicazkâr makamında "Her güzel bağından bir gül seçerdi , Muhayyer Kürdi makamında "Bir kızıl goncaya benzer dudağın ", Segah makamında "Ben seni unutmak için sevmedim" ve daha birçok güzel şarkıyla musikimizde kendisine önemli bir yer edinmiştir.

Solistler: Bekir Ünlüataer, Çiğdem Yarkın, Dilek Türkan, Zekai Tunca

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT