Nguyen Le - Ngo Hong Quang

Tarihler: 21 Aralık 2016 Çarşamba ~ 21 Aralık 2016 Çarşamba 21 Aralık 2016 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 1. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2016 ~ Ara 21, 2016
Nguyen Le ve Ngo Hong Quang, 21 Aralık'ta Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşuyor.

Nguyen Le :
Gitar, elektronikler
Ngo Hong Quang: Geleneksel enstrumanlar, vokal

“Nguyen Le , gitarda tamamen kendine has bir ses yakalamış, usta ve yenilikçi bir müzisyen. Hendix sonrası caz gitarı dünyasında, yeri Bill Frisell, John Scofield, Mike Stern ve Allan Holdsworth tam yanında.” Jazztimes

"Paris’te Vietnamlı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Nguyen Le , tüm dünyanın tanıdığı bir caz adamı olduysa da, ülkesi Vietnam’ın geleneksel müziğine olan ilgisini hiç kaybetmedi. 

Pek çok albüm yayımlayıp, 2015 Echo Caz Ödülü’ne Bill Friesel ve Pat Metheny ile aday gösterilen sanatçı; Randy Brecker, Vince Mendoza, Eric Vloeimans, Carla Bley, Michel Portal, Renaud Garcia-Fons, Per Mathisen, Marc Johnson, Peter Erskine, Trilok Gurtu, Paolo Fresu ve Dhafer Youssef gibi ünlü sanatçılarla işbirliği yaptı.

İlk caz/geleneksel müzik füzyon denemesi 1995’te “Tales from Vietnam” albümüyle oldu. Geleneksel şarkıcı Huong Thanh’la yaptığı 5 başarılı albümden sonra, 2017 başında ACT tarafından yayımlanacak ve Le’nin on altıncı albümü olacak olan ve yine geleneksel Vietnam müziğinden ilham alan albümü için Ngô Hong Quang ile işbirliği yaptı.

Hanoy’da doğan Ngo Hong Quang geleneksel müziğe sevgisi sonucu profesyonel bir müzisyen oldu ve Hanoy Üniverstesi’nde profesör olarak çalışmaya başladı. Multifonik şarkı söylemede, Dan Nhi, Dan Bau, Dan Moi, Dan Tinh gibi geleneksel, genelde etnik grupların çaldığı enstrümanları çalmada ustalaştı. Merakı ve dışa açılma isteği sonucu, Hollanda Rotterdam’daki La Haye Konservatuvarı’nda bestecilik eğitimi almaya başladı.

Bu konserde, gelenksel Vietnam şarkılarını hem otantik hem de sanatçıların yaptığı modern düzenlemeler eşliğinde dinleyeceğiz."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT