Oda Müziğinin Yıldızları : Casals Q

Tarihler: 27 Haziran 2019 Perşembe ~ 27 Haziran 2019 Perşembe 27 Haziran 2019 20:00

Yer: Neve Şalom Sinagogu

Ücret: 1. Kategori - 275.00 TL 2. Kategori - 200.00 TL 3. Kategori - 133.50 TL Öğrenci - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bereketzade Mah., Büyük Hendek Cad No: 61 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 293 75 66

Web: http://www.nevesalom.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2019 ~ Haz 27, 2019
47. İstanbul Müzik Festivali, 11-30 Haziran tarihleri arasında müziğe ve şehre farklı bakışlar sunuyor.

CUARTETO CASALS

Vera Martínez Mehner keman
Abel Tomàs keman
Jonathan Brown viyola
Arnau Tomàs viyolonsel

Ludwig van Beethoven
Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 1 Fa Majör, op. 18 No. 1

Giovanni Sollima *
Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, B267

Dmitri Shostakovich
Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 8 Do minör, op. 110

Arayla 80’ sürer.

* Türkiye prömiyeri

“Karşı konulmaz, sansasyonel ve şu anda rakibi yok” Berliner Zeitung

1997 yılında Madrid’de kurulan Cuarteto Casals, 20. yıldönümünü Avrupa, Asya ve Latin Amerika’da çıktığı iddialı bir turneyle kutladı: 6 konserlik serilerde Beethoven’ın tüm yaylı çalgılar dörtlülerini ve altı çağdaş besteciye verdiği eser siparişlerini seslendirdi. Topluluk ayrıca 2018’den 2020’ye kadar, üç set halinde Beethoven yaylı dörtlüleri yayımlıyor. 2020 Beethoven Yılı’na doğru, bestecinin yazdığı ikinci yaylı çalgılar dörtlüsü olan ve özellikle ifade çeşitliliği ile öne çıkan op. 18 No. 1’i, mükemmel birlikteliği ve kuvvetli yön duygusu kadar her bireye özgürlük tanıyan ve sürprizler taşıyan yorumlarıyla övgüler toplayan Cuarteto Casals’dan dinlemek için bu
konseri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

“Yeni milenyumun bir yaylı çalgılar dörtlüsü varsa onlar” Strad
Cuarteto Casals Londra ve Brahms-Hamburg yarışmalarında birincilikler kazandığından bu yana Carnegie Hall, Köln Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw dahil, dünyanın prestijli salonlarına konuk oluyor. Gerçek anlamda uluslararası tanınırlıktaki ilk İspanyol yaylı çalgılar dörtlüsü olarak çeşitli devlet ödüllerine de sahip ve ülkenin kültür elçisi olarak İspanya Kralı’na diplomatik ziyaretlerinde eşlik ediyor. Madrid’teki Kraliyet Sarayı’nda Stradivarius yapımı çalgılarla konserler veren topluluk, 2020 yılı boyunca sarayın yerleşik topluluğu olacak. Diskografisi az bilinen İspanyol bestecilerden Viyana klasiklerine ve 20. yüzyılın ustalarına uzanan topluluk bu sezon ise Mozart’ın geç dönem dörtlüleriyle Macar besteciler Bartók, Ligeti ve Kurtág’a odaklandığı seri konserler veriyor.

Bu akşamın programında ayrıca Şostakoviç’in tüm melankolikliğine rağmen dörtlüleri arasında en popüleri olan 8 numaralı yaylı çalgılar dörtlüsünün yanı sıra tanımaktan mutluluk duyacağınıza inandığımız çağdaş besteci Sollima’nın eseri yer alıyor. Post-minimalist olarak tanımlanan ve cazdan rock’a ve etnik müziklere, geniş bir yelpazeden beslenen eserlere imza atan Sollima, Patti Smith ve İpek Yolu Projesi ile yaptığı işbirlikleriyle de çok konuşuluyor.

* Mekânda yiyecek içecek satışı yoktur.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Turuncu Lale Kart üyeleri iki (2), Sarı Lale Kart üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- Konserlere 7 yaşından küçük çocukların getirilmemesi rica olunur. 7 yaş ve üzeri çocuklar için bilet alınması gerekmektedir.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT