Olcay Saral

Tarihler: 10 Haziran 2014 Salı ~ 10 Haziran 2014 Salı 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam:23.00 TL-Öğrenci:13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2014 ~ Haz 10, 2014

Piyanist ve besteci Olcay Saral, 10 Haziran'da Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Piyanoya 8 yaşında kulaktan çalarak başlayan Olcay Saral, 13 yaşında almaya başladığı piyano eğitimi 20'li yaşlarının başına dek devam ettirdi. İlk yıllarında klasik piyano teknikleri üzerine uzmanlaşırken; sonrasında caz müziği ve teorisi ve ileri müzik teorileri üzerinde çalışan piyanist; bunun yanı sıra iki yıl süresince Türk musikisi duayeni İsmail Hakkı Özkan'dan aldığı derslerle Türk mirasıyla bağlarını derinleştirdi; etnik enstrümanlarda ustalaştı. Saral, ilk bestelerini erken gençlik yıllarında yapmaya başladı.

Bach'ın özgün yaklaşımının yanı sıra Saral'ı etkileyen az sayıdaki müzisyenlerden biri de piyanoyu sınır tanımayan ve kapsamlı kullanımı ile öne çıkan Aydın Esen oldu. Ondan ve tarzından ilham alan Saral, kontrolsüz ama müessir ve karmaşık doğası ile Anadolu müziğinin, orkestral Batı müziğine evrilebileceğine inanıyordu. Anadolu Revolution, sanatçının modern ve elektronik soundun buluştuğu ilk Anadolu müziği albümüydü. Bu albümde ilk defa Doğu müziğine has overtone/yüksek notaları piyanoda kullanıldı. Saral sonrasında, orkesta ve kompozisyonun esasları üzerine aldığı 4 yıllık eğitimin de yardımıyla çeşitli çalgılar için besteler yazdı.

2003 senesinde ilk genç piyanist olarak İstanbul Caz Festivali'nde sahne alan Olcay Saral; 2004 yılında kendi triosu ile Uluslararası Akbank Caz Festivali'ne katıldı ve aynı festivalde Anadolu Evolution'u seslendirdi.

Sanatçı, 2005-2009 döneminde Anadolu'nun farklı şehirlerinde birçok festivalde yer aldı, sayısız workshop düzenledi ve ayrıca part-time olarak 3 üniversitede ve farklı kurumlarda öğretim görevlisi olarak ders verdi.

2010'da Düşevi Oyuncuları tarafından sahnelenen Anadolu Kadınları'nın müziklerini besteleyen Saral, aynı topluluğun Süreyya isimli yarı-müzikal oyunu için de beste yaptı.

2011 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Geriye Kalan filminin müziklerini besteleyen yetenekli isim, 2012'de 10 yıllık birikim, ileri düzey piyano teknikleri ve Türk ezgilerini bir araya getirdiği ikinci doğaçlama solo piyano albümünü çıkardı. Bu albümde makamlara piyanosuyla eklediği duygusal ve enstrümental derinlik aracılığı ile kültürel müziğe olan yapısalcı yaklaşımın getirdiği sorunu aşan Olcay Saral, bunların yanı sıra big bandler için iki büyük beste, piyano için 6 konçerto ve birkaç senfonik ve popüler beste hazırladı.

Sanatçının son albümü, Müzik Hayvanı adlı bağımsız müzik şirketince yayımlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT