On The Way To Damascus: Şam Yolunda - Italy - Turkey Jazz Project

Tarihler: 16 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 16 Mayıs 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 45,00 TL - 2. Kategori: 39,00 TL - 3. Kategori: 34,00 TL - 4. Kategori: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2011 ~ May 16, 2011

LUİGİ CAMPOCCİA QUARTET

Luigi Campoccia, piyano
Daniele Malvisi, tenor ve soprano saksofon
Rossano Gasperini, bas
Paolo Corsi, davul ve perküsyon
Şenol Filiz, ney
Önder Focan, gitar

İtalya’nın önemli caz müzisyenlerinden Luigi Campoccia’nın müziklerini birlikte yorumladığı kuartetine Türk müzisyenler gitarist Önder Focan ve neyzen Şenol Filiz’i dahil ederek oluşturduğu "On the Way to Damascus" Şam Yolunda projesi, Türk ve İtalyan sanatçılarını biraraya getirdi.

Türk caz müziğinin önemli isimlerinden Önder Focan’ın ve ney sanatçısı Şenol Filiz’in katılımıyla oluşturdukları kompozisyonların "Akdeniz’in doğusu ve batısını aynı potada birleştirdiğini" ifade eden Luiggi Campoccia, müziğin farklı kültür ve ülkeleri bir araya getirmenin en iyi yollarından biri olduğunu kaydetti.

“Ney” enstrumanını daha önce de dinlediğini, ancak Şenol Filiz’in performansını dinleyene kadar, caz müziği içinde bu kadar iyi kullanılabileceğini hiç düşünmediğini belirten Campoccia, "Ney, çok sıradışı bir enstrüman. Duygu yüklü bir sesi var ve icrası çok zor. Şenol Filiz, neyi caz müziğine o kadar iyi adapte etti ki, bizi ve dinleyenleri çok farklı bir yolculuğa çıkardı. " İlk kez İzmir Jazz Festivali’nde izleyicisi ile buluşan "On the way to Damascus" projesi, 2010 Temmuz ayında albüme dönüştü ve Elba adasında düzenlenen “Akdeniz Jazz Festivali” kapsamında üç konser veren topluluk, CRR konser salonunda verecekleri konserlerinde yapmış oldukları "On the way to Damascus" albümünde yer alan bestelerin yanı sıra yeni eserleri de dinleyicileri ile paylaşacak.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT