Pera'da Bir Caz Akşamı

Pera'da Bir Caz Akşamı

Tarihler: 17 Temmuz 2024 Çarşamba ~ 17 Temmuz 2024 Çarşamba 20:00

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: YEŞİL GRUP - Ayakta Tam - ₺1.800,00 PEMBE GRUP - Ayakta Tam - ₺1.800,00 MAVİ GRUP - Ayakta Tam - ₺1.800,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 17, 2024 ~ Tem 17, 2024

İstanbul’un yüzlerce yıllık kalbi Pera’da caz dolu bir akşam

İstiklal Caddesi’nin Haliç’e bakan yüzünde, Pera’nın üç sakininden aynı anda caz melodileri yükselerek İstanbul’un büyülü atmosferine karışacak. İstanbul’a imzasını atan mimar Alexandre Vallaury’nin tarihi Union Française binasındaki Minoa Pera, İstanbul caz sahnesinin çiçeği burnunda mekânı Pera 77 ve şehirdeki iyi müziğin adresi Salon İKSV’de, aynı gecede üç farklı sanatçı sahnede olacak. Pera’da Bir Caz Akşamı’nın konukları arasında Kristjan Randalu Absence Trio, Can Çankaya Trio ve Dilek Sert Erdoğan yer alıyor.

Herbie Hancock’un “göz kamaştırıcı” olarak nitelendirdiği, kendi jenerasyonunun en çok aranan piyanistlerinden Estonyalı piyanist Kristjan Randalu, cazın doğaçlaması ve klasik müziğin gelenekselliğini tutkuyla bir araya getiriyor. 50'nin üzerinde albümden oluşan bir diskografiye, sayısız ödüle ve Grammy adaylığına sahip. Bugüne kadar Trygve Seim'den saksafoncu David Liebman'a kadar birçok saygın müzisyenle işbirliği yaptı, müziğini dünyanın en ünlü caz festivallerine ve konser salonlarına taşıdı.

Can Çankaya, Türkiye’den dünya sahnelerine uzanan keşif dolu yolculuğunda kendini cazda kaybetme özgürlüğünü buldu, müziğin içine girip tüm odalarını keşfetti. Mulgrew Miller, James Weidman ve Harold Mabern gibi usta müzisyenlerle çalıştı; Black Eyed Peas, The Cardigans’la aynı sahneyi paylaştı. Kontrbas sanatçısı Kağan Yıldız ile Timeless, Erkan Oğur ile Kimse Kalmadı albümlerini yayımladı ve ilk solo albümü Flâneur’ü 2023’ün sonunda çıkardı.

Vokalist, besteci ve söz yazarı Dilek Sert Erdoğan, güçlü gırtlağı, asi vurguları ve yine de yumuşacık kalmayı başaran tonuyla son yıllarda soul’un en çok aranan seslerinden. Türkiye’nin ilk özgün İngilizce “soul” albümü olarak kabul edilen Moments’ı 2013’te yayımladı. Albüm kısa sürede döneminin en çok satan caz albümleri arasına girdi. 2022’de Rustam Rahmedov ile beraber halk ozanı Yunus Emre’nin ölümünün 700’üncü yılında 7 Yüz Yunus isimli çalışmayı yayımladı. Dilek Sert Erdoğan, Pera’da Bir Caz Akşamı’nda Aretha Franklin repertuvarıyla sahnede olacak.

Mekânlarda konserler, üç grup için de tekrarlanacaktır. Her gruba farklı renkte bir bileklik verilecektir. Mekân girişlerinde kontrol edilebilmesi için bilekliklerin etkinlik boyunca çıkarılmaması gerekmektedir. Mekânlar arası ulaşım ve konserlere vaktinde gelmek, izleyicinin sorumluluğundadır. Kapasite açılması durumunda kapıda son dakika biletleri satışa sunulacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT