PSM Caz Festivali: John Scofield

PSM Caz Festivali: John Scofield

Tarihler: 18 Mayıs 2019 Cumartesi ~ 18 Mayıs 2019 Cumartesi 18 Mayıs 2019 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - Tam 90.00 TL Öğrenci 67.50 TL 2. Kategori - Tam 70.00 TL Öğrenci 52.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2019 ~ May 18, 2019

Gitarın zamanın ötesinde ustasının 66. yaşını kutlayan son albümünün turnesi kapsamında vereceği performanstan bekleyebileceğiniz tek bir şey var: mükemmellik.

70’lerden bu yana gerek caz dünyasının efsane isimleriyle yaptığı iş birlikleri, gerekse rock, funk, gospel ve blues gibi farklı türlerin kalelerine ihtişamlı bayraklar diken albümleriyle ismini müzik tarihine altın harflerle yazdıran John Scofield, virtüözlük kelimesinin gerçek anlamda karşılığını veren nadir müzisyenlerden biri.

Pek çok diğer efsane gibi müziğin prestijli okulu Berklee College’dan mezun olan Scofield, 1997’de ise aynı okulun “Honorary Doctorate of Music” unvanı ile onurlandırıldı. Müzik kariyerinin ilk yıllarını Chet Baker, Charles Mingus ve Gary Burton gibi efsanelerin orkestralarında çalarak geçiren Scofield, kendi ismini taşıyan ilk albümünü 1977’de Enja Records etiketiyle yayınladı. Yarım yüzyıla yaklaşan kariyerinde yer aldığı albümler ve liderlik ettiği ekipleri saymak için ayrı bir kitapçık basmamız gereken virtüözün En İyi Enstrümantal Caz Albümü ve En İyi Emprovize Caz Solosu dallarında üç Grammy ödülü bulunuyor. Geçtiğimiz sene yayınlanan ve yaşayan efsanenin 66. yaşını kutlayan Combo 66 albümü ise post-bop, rock, swinging blues, soul-caz, funk gibi zengin bir yelpazeden sesleri usta işi bir örgüyle sunuyor.

Üstün tekniğinin yanı sıra kendine özgü müzik dili, eklektik stili, bulaşıcı enerjisi ve unutulmaz melodiler üreten besteciliği ile tanınan Scofield, uzun yıllardır yol arkadaşı davulcu Bill Stewart’ın yanı sıra iki yeni isim, piyanist Gerald Clayton ve basçı Vicente Archer ile beraber kaydettiği son albümü Combo 66’in turnesi kapsamında Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’ni onurlandıracak.

“Hem sade olup hem de bir anlam ifade eden yapmak müzik yapmak zor. Bunu herkes yapabilseydi, yaparlardı. Pek çok insan hayatları boyunca komplike bir müzik üretmek için çalışıyor ve bunu yapmak zorundalar. Çünkü basit ve sade çalmayı beceremiyorlar.”

John Scofield - 2017

Kapı Açılış 20:30
Etkinlik Başlangıç 21:00

- 8 yaş ve üstü çocuklar için uygundur.- Belirtilen saat kapı açılış saatidir. Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.- Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT