Qara Derviş '32'

Qara Derviş '32'

Tarihler: 23 Ekim 2022 Pazar ~ 23 Ekim 2022 Pazar 21:00

Yer: IF Performance Hall Beşiktaş

Ücret: VIP Balkon Genel Giriş - Tam 200.00 TL Öğrenci 180.00 TL Salon Genel Giriş - Tam 90.00 TL Öğrenci 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cihannüma Mah. Has Fırın Cad. Akmaz Çeşme Sok. No:26 (BKM Karşı Sokağı) Beşiktaş İstanbul

Telefon: (546) 566 99 46

Web: http://www.ifperformance.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2022 ~ Eki 23, 2022

Qara Derviş, IF Beşiktaş sahnesinde!

O, Azerbaycan’ın, tarzı en eklektik olan sanatçısıdır. Kendisi rockçı olarak tanınsa da, icra ettiği müziği deneyselliğiyle zenginleştirerek hiçbir zaman belli bir tarzın kalıplarına sığmadı. Örneğin, metal müzikte ilk defa Divan edebiyatı mısralarını kullanarak kendine özgü “Derviş progresif metal” janrını kurdu.

Qara Derviş lakaplı Azerbaycanlı besteci, söz yazarı, vokalist, multi-enstrümentalist, aranjör ve ses mühendisi 2008 senesinden itibaren profesyonel müzik sektöründedir. 3 albüm çıkarmış sanatçı akustik icra ettiği melodik parçalardan tut grubu eşliğinde çok sesli rock türleri gibi geniş yelpazede çalışmalar yapıyor.

İstanbul’daki bir önceki konserlerinden farklı olarak, IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde vereceği “32” adlı konserinin repertuvarı çalıştığı müzik tarzlarının birçoğunu kapsayacaktır. 32 yaşına bastıktan hemen sonrakı ilk konseri, hem sanatçının geride bıraktığı seneler boyunca yapmış olduğu müzik yolculuğunun özeti niteliğinde olacak hem de iki yeni şarkısının Türkiye’de ilk defa seslendireceği etkinlik. Qara Derviş’in, edebiyatından ve felsefesinden etkilendiği 14.yüzyıl şairi Seyyid Nesimi’nin mensubu olduğu, “evrenin sesin ortaya çıkmasıyla var olduğunu” savunan, temeli ses, harf ve sayı kavramlarına dayanan Hurufiliğe göre tüm sesleri ifade eden azami harf sayısı 32’dir. Bahsi geçen konserin adlandırılmasında bunu da simgesel olarak kullanan sanatçı, böylelikle o akşam dinleyicilerine müzik ziyafeti vereceğini ima ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT