Radyo Eksen Weekend: Tom McRae - Levellers

Tarihler: 18 Kasım 2011 Cuma ~ 19 Kasım 2011 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Ghetto

Ücret: 90.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Ghetto

Adres: Kamer Hatun Cad. No: 10, 34440, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 75 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2011 ~ Kas 19, 2011

Radyo Eksen’den “Alternatif Hafta Sonu” Kasım Ayında Ghetto’da

“Modern Hayatın Sesi” yeni yayın dönemine alternatif bir hafta sonu ile giriş yapıyor. “Radyo Eksen Weekend”; Radyo Eksen, Vera Müzik ve MOREmanagement iş birliği ile 18- 19 Kasım tarihlerinde Ghetto’da gerçekleşecek.

Kurulduğu günden beri Radyo Eksen’de şarkılarını sıkça duyduğumuz, günümüz ozanlarından Tom McRae ve İngiliz folk- punk grubu Levellers, “Radyo Eksen Weekend” kapsamında Ghetto’da olacak. Radyo Eksen Weekend’in ilk günü olan 18 Kasım gecesi; Bob Dylan, Nick Drake gibi üstadlarla karışlaştırılan Tom McRae solo performans sergileyecek. Gecenin konuğu ise Kadıköy’ün simge isimlerinden Cenk Taner. Yirmi yılı aşmış müzikal kariyerine kişisel grubu Kesmeşeker ile devam eden sanatçı, gecede solo performansıyla sahne alacak.

Radyo Eksen Weekend’in ikinci gecesi ise sahneyi Levellers devralacak. Levellers, folk-punk’ın yönlerini belirleyen “Levelling The Land” albümünün 20. Yılı şerefine çıktığı turne kapsamında “alternatif müziğin Ekseni’nin” bu özel hafta sonu etkinliği için ilk defa İstanbul’da konser verecek. Ev sahipliğini Radyo Eksen’in yapacağı konserlerin warm up ve after partileri ise; Radyo Eksen Session ve Dancing Birds Feel The Beat ile gerçekleşecek.

“Bu özel hafta sonu için sınırlı sayıda kombine bilet satışa sunulacaktır.”

18 Kasım Cuma
Tom McRae

Kilise korosu ve annesinin gitarıyla müzik yaşamına başlayan Tom McRae Paul Simon, Neil Young gibi ozan şarkıcı geleneğinden isimlerin izinden giderek devam etti. Elvis Costello, Squeeze, Carlene Carter gibi isimlerin ses mühendisi Roger Bechirian ile tanışmasıyla devam eden müzkial birliktelikleri sonucu Tom McRae, müziğini ve yolunu buldu. Kendi adını taşıyan Mercury adayı ilk albümünü 2001 yılında yayınlayan Mcrae, müzik otoriteleri tarafından Bob Dylan, Nick Drake gibi isimlerle karşılaştırıldı. “The Boy with the Bubblegun” ve “You cut her hair”, “Ghost of a Shark”, “End of the World News” gibi klasikleriyle zamanın ozanlarından biri olarak gösteriliyor.

2004 yılında Tuborg Modern Rock Festivali’nde de sahne alan Tom McRae yine Tuborg’un katkılarıyla bu kez solo performansı ile sevenleriyle buluşacak. Cenk Taner’in de özel konuk olarak sahne alacağı konser 18 Kasım gecesi Radyo Eksen Weekend kapsamında Ghetto’da.

Warm Up& After Party: Radyo Eksen Session

19 Kasım Cumartesi
Levellers

İngiltere’nin güneyindeki Brighton kasabasının dumanlı publarından bu grubu Glastonbury’de headliner olmaya taşıyan yoldaki en önemli kilometre taşı olan “Levelling The Land” albümünün özel olarak kutlandığı bir turne kapsamında Levellers “Radyo Eksen Weekend”in konuğu oluyor.

Levellers, yayımlandığı 1991 senesinde dönemin alternatif rock kulvarının yol haritasını çizen, hatta değiştiren albümlerden biri olan “Levelling The Land”in 20. yaşı şerefine bu albümü tamamıyla çalıyor. Albümün unutulmaz klasikleri “One Way”, “15 Years”, “Far From Home” , “The Game”, “Liberty Song”, “Sell Out”, “Another Man’s Cause”, “Riverflow”, “Boatman” ve “Battle Of The Beanfield” şarkılarına ek olarak, grubun 23 yıllık tarihindeki sayısız hit şarkı da konserde yer alacak.

Bugüne kadar Levellers için basında yer alan ifadelerden bazıları:
Anarşistler, Hippiler, Folklörcüler, Punklar, Moda, Demode, Satılmışlar, İşgalciler, Gezginler, Kokuşmuşlar, Üç Akorluk Mucizeler, Müzikal Dahiler, Rezillik, Harika Bir İngiliz Kuruluşu...
“Levellers’ın sıradışı başarı öyküsünü biz bile görmezden gelemezdik” – NME dergisi, 1992 “Britanya’nın en popüler grubu” – NME dergisi, 1994

Warm Up: Radyo Eksen Session / After Party: Dancing Birds Feel The Beat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT