Reşat Aysu 101 Yaşında

Tarihler: 14 Kasım 2011 Pazartesi ~ 14 Kasım 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 25.00 - 20.00 - 15.00 - 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2011 ~ Kas 14, 2011

Reşat Aysu 101 Yaşında
“Ufuk Açan Bestekâr”

2011 yılı, Türk Mûsıkîsi’nin son dönemine, ufuk açıcı bestekârlığıyla iz bırakan Reşat Aysu’nun 101’inci doğum yılıdır. Reşat Aysu, Dârüşşafaka’da okurken, büyük bestekârımız Zekai Dede’nin oğlu olan Hâfız Ahmet Efendi’nin öğrencisiydi. Reşat Aysu, Türk Mûsıkîsi’nde çığır açan bir bestekâr olarak tarihe geçti. Çünkü kendi kendine öğrendiği halde derinlemesine vâkıf olduğu Batı Müziği tekniğini, Türk Mûsıkîsi’nin ruhuna en uygun şekilde uygulamayı ustalıkla başardı. Eserlerinin tamamı virtüozite çizgisinde bir tekniği gerektirmesine rağmen kullandığı teknik hiçbir zaman eserlerindeki “yerli” ruhun önüne geçmedi.

Özellikle saz eserleri bestekârlığı, Türk Mûsıkîsi dünyası için ufuk açıcıydı. Reşat Aysu’nun saz eserleri, yepyeni havalarıyla büyük yankı uyandırdığından, bestekârlığının diğer kanadını oluşturan sözlü eserleri daima gölgede kaldı. “Reşat Aysu 101 Yaşında” projesi, bestekârımızın bu önemli yönünü de gündeme taşıyacağı için ayrı bir önem kazanıyor. Mehmet Güntekin tarafından hazırlanan proje, bestekârın şehri olan İzmir’den, Şef Halil İbrahim Yüksel’in yönettiği “Ege Orkestra ve Korosu” tarafından uygulanacak. İki bölümden oluşacak projenin birinci bölümünde, Reşat Aysu’nun saz eserleri; ikinci bölümünde ise sözlü eserleri icra edilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT