Sa Chen

Tarihler: 16 Şubat 2011 Çarşamba ~ 16 Şubat 2011 Çarşamba - Saat: 20:30

Yer: Fulya Sanat

Ücret: 100,00 TL - 80,00 TL - 60,00 TL - 50,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve MKM

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Fulya, Beşiktaş İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2011 ~ Şub 16, 2011

Son yıllarda Çin`den yükselen en dikkat çekici en duygulu piyanistlerden olan Sa Chen, piyano tarihinin en önemli üç yarışmasından birden ödülle dönen ilk piyanist! L’OFFICIEL dergisi geçen yıl Sa Chen`i "2009`un en önemli 10 Çin`li kadın sanatçısından biri" olarak seçti.

Avrupa, Çin, Japonya ve ABD`de izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Sa Chen, piyanonun büyük ustası Emmanuel Ax tarafından "Parlak bir piyanist!" olarak yorumlanıyor. 1979 Çin doğumlu Sa Chen müziğe beş yaşındayken önce kemanla başladı daha sonra piyano ile müzik eğitimine devam etti. 1991-1995 yılları arasında Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin`in de ilgisi altında Sichuan Konservatuarı`nda Profesör Dan Zhaoyi`den almaya başladığı piyano eğitimi, Shenzhen Sanatlar Okulunda 1995-1997 yılları arasında da devam etti. Londra`ya taşınarak Guildhall Müzik Okulu ve Drama Joan Havill`de (1997-2000) eğitimini sürdürdü.

Profesyonel kariyerinin ilk yıllarında kazandığı ödüller ve aldığı övgü dolu sözler Chen`in yıldızının parlamasını sağladı. İlk ödülünü 1994 yılında Çin Uluslararası Piyano Yarışmasında kazanan sanatçı, 1996 yılında ödülle döndüğü Leeds Uluslararası Piyano Yarışmasındaki performansı aynı zamanda onun uluslararası arenadaki ilk ciddi performansıydı, BBC`den canlı yayınlandı. Aynı yıl Uluslararası Frederick Chopin Piyano Yarışmasında dördüncülük ödülü de Chen`in oldu. 2000 ve 2001 yıllarında 20nin üzerinde konser için Japonya`ya davet edildi. Tokyo`daki "20.yüzyılın en büyük 100 piyanisti" adlı prestijli bir diziye davet edildi. Ünlü keman virtüözü Gidon Kremer ile konserler verdi. 2005 yılında ise klasik müzik alanındaki en prestijli yarışmalardan olan ABD`deki Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışmasında üçüncülük kazandı. Bu ödüller onun uluslararası kariyerinin başlangıcı oldu.

Chen şu anda Almanya`da yaşıyor. Chen, İngiltere`nin en prestijli salonlarından Wigmore Hall ve Avusturalya`da Sidney Opera House`un da aralarında bulunduğu Avrupa ve ABD`deki önemli salonlarda konserler vermektedir. New York`ta (Carnegie Hall), Washington D.C.`de (Kennedy Center), Londra`da (Barbican Centre, Purcell Room and Cadogan Hall), Varşova`da (Philharmonic Hall), Milano`da (the Salla Verdi), Berlin`de (Broadcast Hall), Zürih`te (Tonhalle), Basel`de (Foundation Beyeler Museum ve Vitra Design Museum), Kopenhag`ta (Louisiana Museum), Boston`da (Symphony Hall) bu salonlar arasında sayılabilir.

P R O G R A M
Scarlatti
Sonatlar
Liszt
Dante Sonata
Liszt
Rigoletto Paraphrase
ara
Ravel
Le Tombeau de Couperin
Ravel
La Valse

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT