Suyun Müziği

Tarihler: 16 Nisan 2009 Perşembe ~ 16 Nisan 2009 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 75,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri 34330 Levent Adalar İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2009 ~ Nis 16, 2009
Sef : Christian Schulz
Solist: Ferhan & Ferzan Önder
Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası

I.BÖLÜM
W.A.MOZART……………. Sihirli Flüt Uvertürü
W.A.MOZART……………. Iki Piyano Için Konçerto
II.BÖLÜM
G.F.HAENDEL……………..Su Müzigi*
*Su Müzigi, Ka-BUM! Canlandırma Stüdyosu’nun hazırladıgı animasyonlar esliginde yorumlanacaktır.
CHRISTIAN SHULZ
1967 Yılında Viyana’da tanınmıs bir Viyanalı müzisyen ailenin çocugu olarak dünyaya geldi. Viyolonsel ve orkestra yönetimi egitimini Viyana Üniversitesinde aldı. Degisik müzik çevrelerinde ve orkestralarda çellist olarak bulundu. Franz Welser Möst, Yakov Kreizberg ve Vladimir Fedosejev’in Müzik Asistanlıgını yaptı. Viyana Senfoni Orkestrasının üyeleri ile birlikte Wiener Ambassade Orchester’i kurdu ve bu orkestra ile ABD, Güney Amerika, Japonya ve degisik Avrupa ülkelerinde konserler ve basarılı CD çalısmaları gerçeklestirdi. Son CD’leri Avusturya’da ‘Gold Record‘ ile ödüllendirildi.
Konuk Sef olarak ABD, Kanada, Avrupa ve Asya’da Viyana Senfoni, Tonkünstler Orkestrası, Montreal Senfoni, Vancouver Opera, Avusturya-Macaristan Haydn Filarmoni, Filarmoni Halle, Wiener Konzert Verein ve Wiener Sinfonietta gibi birçok senfoni ve oda orkestralarını yönetmekte. 2002 yılından bu yana her yıl Bregenz Festivalinde Wiener Konzert Verein’ı yönetmekte. 2003 yılında State Philharmony of ARAD orkestrasının ‘Principle Conductor’ ünvanını aldı. 2006 yılından bu yana Wiener Musikverein’ın Golden Hall’deki ‘SCHWINGUNGEN’ adlı konser serilerinin Müzik Direktörlügünü yapmakta. Halen MOZARTCOLLEGIUM WIEN’in Müzik Direktörüdür.

FERHAN & FERZAN ÖNDER
Genç nesil piyano ikililerinin önemli temsilcilerinden olan Ferhan & Ferzan Önder kardesler on yasında piyano çalmaya basladıktan yalnızca dört yıl sonra Italya Terni’de Alessandro Casagrande Yarısmasında Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildiler. Daha sonra aldıkları birçok sayıdaki ödüllere son olarak Hamburg Uluslararası Piyano Ikilileri yarısmasında aldıkları Birincilik Ödülü eklendi.
Müzik egitimlerine Ankara Hacettepe Üniversitesi ve daha sonra Viyana Üniversitesi Müzik Bölümünde devam eden ikili Prof. Noel Flores ve Paul Badura- Skoda ile çalıstı. Salzburg Mozarteum Orkestrası, Dresdner Filarmoni, Viyana Filarmoni, Stuttgart OdaOrkestrası, Leibzig MDR Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Milano Filarmoni gibi bir çok saygın uluslararası orkestra ile birlikte çaldılar; Salzburger Festspiele, Mozartfest Würzburg, Sommets Musicaux Gstaad, Festival Classique de la Haute Provence, Istanbul Festivali, Kuhmo Chamber Music Festival’e davet edildiler ve 2003 yılında Linz’te “Voestival’’ de Sir Peter Ustinov ile birlikte sahne aldılar.
2001 yılında çıkan ilk CD’leri ‘Vivaldi Re_ections’ Alman Klasikler Listesinde yerini aldı ve Deutsche Phono Akademie’nin ECHO Klasik ödülünü aldı. Bu CD’yi 2003 yılında ikinci albüm ‘1001 Nachts’ izledi. 2003 yılında kendilerine UNICEF Goodwill Ambassadors ünvanı verildi.

ISTANBUL DEVLET SENFONI ORKESTRASI
Istanbul’un müzik yasamında önemli bir yeri olan ve besteci Cemal Resit Rey’in yönetiminde 1945 yılında kurulan, temelleri ise 1827’de Donizetti Pasa’nın kurdugu Mızika-i Humayun orkestrasına dayanan Istanbul Belediyesi Sehir Orkestrası, 1972 yılında Kültür Bakanlıgı’na baglanarak Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. Kadrosu, orkestra se_ Prof.G.E.Lessing ve müdür Mükerrem Berk döneminde kısa zamanda tamamlanarak düzenli konserlerverilmesi saglandı. Daha sonraki yıllarda yurtiçi turnelerin yanısıra Istanbul, Ankara, Bratislava ve Patras uluslararası festivallerindeki konserler gerçeklestirildi. 1983-2000 yılları arasında Prof. Erol Erdinç`in daimi se_igini yaptıgı Orkestra; Anatole Fistoulari, Aaron Copland, Mircea Basarab, Ilarion Ionescu-Galati, Tadeusz Strugala, Alexander Schwinck, Vladimir Fedoseev, Erich Bergel, Jean Perrisson, Alexander Rahbari, Cemal Resit Rey ve daha birçok ünlü sef yönetiminde, Andre Navarra, Leonid Kogan, Vaclav Hudecek, Heinrich Schi_, Yehudi Menuhin, Luciano Pavarotti, Jean-Pierre Rampal, Sabine Meyer, Gidon Kremer, James Tocco, Lazar Berman, Natalia Gutman, Güher-Süher Pekinel, Fazıl Say, Idil Biret, Suna Kan, Aysegül Sarıca, Ayla Erduran, Verda Erman, Leyla Gencer, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Antje Weithaas, Cihat Askın, Daniel Shafran, David Geringas, Truls Mork, Gustav Rivinius, Pierre Amoyal, Alexander Rudin, Alexander Melnikov, Milan Turkovic, Efe Baltacıgil, Luis Bacalov, Alexander Markov, Jose Carreras, Ida Kava_an, Tedi Papavrami, Ilya Gringolts, Antonio Meneses gibi solistlere eslik etti. Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Türk bestecilerinin eserlerinin birçogunu ilk kez seslendirmis, radyo ve televizyon programları yapmıstır.
İşSanat








istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT