Taşta Festival Buluşması

Tarihler: 16 Ağustos 2019 Cuma ~ 16 Ağustos 2019 Cuma 16 Ağustos 2019 21:15

Yer: Antik Taş Ocağı

Ücret: 1. Kategori - Tam : 100.00 TL - Öğrenci : 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Fahrettin Altay Sk. Koyunbaba Gümüşlük Muğla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2019 ~ Ağu 16, 2019
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16. yılında müzikseverlerin karşısına yine dopdolu bir programla çıkmaya hazırlanıyor.

16 AĞUSTOS – “TAŞTA FESTİVAL BULUŞMASI
BODRUM ODA ORKESTRASI

LIOR SHAMBADAL  Şef/Conductor
GÜLSIN ONAY*
Piyano/Piano 

TOLGA ATALAY ÜN**
Piyano/Piano 
DENIZ AKALIN***  
Piyano/Piano
Lior Shambadal

Maestro Lior Shambadal Avrupa, Asya, İsrail ve Amerika’da aktif olarak pek çok orkestranın müzik direktörü ve misafir şefi olarak, aktif bir konser kariyerine sahiptir. Şubat 1997’den bu yana Berlin Senfoni Orkestrası’nın şefliğini sürdürmektedir. Bu görevi süresince Berlin Philharmonie ve Konzert Haus’ta sayısız konser yönetmiştir. Orkestrayla birlikte Japonya, Çin, Kore, İtalya, İspanya, İrlanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’da yüzlerce konser turnesi gerçekleştirmiştir. 

2009-2010 sezonunda Orquesta Filarmónica de Bogotá (OFB)’nın Müzik Direktörü olarak, Çin ve İtalya turneleri yapmıştır. Maestro Shambadal 2008-2009’da Litvanya’daki Liepaja Senfoni Orkestrası’nın, 2007-2009’da Chengdu Senfoni Orkestrası’nın konuk şefiydi. Ayrıca İtalya’daki San Gemini Festivali’ne katıldı. 2007’den itibaren 7 yıl boyunca Kanada Alberta’daki Banff Centre’da orkestra eğitmenliği programında ders verdi. 

2002-2003’te Slovenya Ljubljana’da RTV Senfoni Orkestrası’nı yönetti; orkestrayla birlikte Almanya, İtalya ve İsviçre’de turneler yaptı. Tel Aviv’deki Kibbutz Oda Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü yaptı. 1980’de Haifa Senfoni Orkestrası’nın daimi şefliği için aday gösteren Shambadal, izleyen 7 yıl boyunca Tel Aviv Kibbutz Oda Orkestrası’nın müzik direktörü oldu, sık sık Avrupa turnelerine çıktı. Tel Aviv’de Musica Nova Ensemble’ı kurdu ve Berlin’deki Mendelssohn Players’ı yönetti. 

Maestro Shambadal’in opera repertuarında Alman, İtalyan, Fransız, Rus ve İngiliz repertuarına ait 40’ın üzerinde eser yer almaktadır. Bunlar arasında Franz Hummel’in “Gesualdo” ve Magret Wolf’ün Aitmatow’un librettosu üzerine bestelediği “Kirisk” de dahil olmak üzere, pek çok dünya prömiyeri yer alır. 1993-2000 arasında Almanya Kaiserslauten’deki Pfalztheater’ın Müzik Direktörlüğü’nü yapan Lior Shambadal, aralarında yeni Opera Evinin açılış konserlerinin de yer aldığı 400’den fazla temsil yönetti. Moskova Bolşoy Tiyatrosu’yla işbirliği içinde Glinka’nın “Life for the Tzar”ıyla, yeniden düzenlediği, sahnelediği ve tasarladığı Rimsky-Korsakov’un “Mozart and Salieri”adlı eserini yönetti. Maestro Shambadal düzenli olarak Berlin, Vicenza, Roma, Imola, Pescara, Çek Cumhuriyeti ve Güney Amerika’da şeflik masterclassları vermektedir.  

Lior Shambadal viyola, trompet, kompozisyon ve orkestra şefliği öğrenimi gördüğü Tel Aviv’de doğdu. Çalışmaları onu Carl Melles ile çalıştığı Salzburg’daki Mozarteum’a taşıdı. Viyana’ya taşındıktan sonra Hans Swarowsky, Carlo Maria Giulini, Igor Markevitch, Sergiu Celibidache ve Franco Ferrara gibi başarılı şeflerden ders aldı. Ardından çalışmalarını; Fransa’da, Witold Lutoslawski ve Henri Dutilleaux ile çalıştığı elektronik müzik ve kompozisyon, Almanya’nın Mainz şehrindeki Jonannes Gutenberg Üniversite Fakültesi’nde eğitimini aldığı müzikal fenomenoloji gibi farklı dallara yaydı. Oda müziğinden senfonik yapıtlara uzanan farklı alanlarda verimli bir besteci de olan Lior Shambadal’e aralarında İsrail Filarmoni’nin de yer aldığı orkestralar eser sipariş etmiş ve pek çok ülkede seslendirilişini gerçekleştirmiştir. 

Gülsin Onay
Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin'den Japonya'ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsar. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay'ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Kendisine 2.piyano konçertosunu ithaf eden hocası Saygun'un, dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay'ın 20'yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. 2004 yılından bu yana, Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.

1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla, 1988’de Boğaziçi ve 2007’de de Hacettepe üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de Sürekli Sanatçısıdır. 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü”, 2018 Bodrum Müzik Festivali Onur Ödülü Gülsin Onay’a verilmiştir. Tekirdağ'da bir sokağa Gülsin Onay'ın ismini veren Süleymanpaşa Belediyesi, 2015’ten bu yana, sanatçının adına "Gülsin Onay Piyano Günleri"ni ve ayrıca birkaç gün önce finali gerçekleştirilen Bisante Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’nı düzenlenmektedir. 

Onay, 2017’den bu yana, TRT Radyo-3’te “Gülsin Onay’la Radyo-3 Atölyesi” adlı bir program hazırlayıp sunmaktadır.

Tolga Atalay Ün
Tolga Atalay Ün, 1995 yılında Ankara’da doğdu. Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde (The Royal College of Music) ‘Christopher Hogwood Bursu tarafından desteklenen C. Bechstein Bursiyeri’ olarak Master Programı (MPerf) ikinci sınıftaki piyano çalışmalarını Prof. Norma Fisher ile sürdürmektedir. Temmuz 2018’de aynı okulun dört senelik lisans devresini “Kenneth ve Violet Scott” bursiyeri olarak Prof. Norma Fisher’in piyano sınıfında tamamlamış ve Bachelor of Music (Honours) First Class Diploması’nı elde etmiştir. Dört senelik eğitiminin ilk iki senesinde Prof. Niel Immelman ile piyano, Prof. Terence Charlston ile de klavsen çalışmıştır. Okuldaki eğitimine katkı olarak Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Talent Unlimited tarafından da desteklenmiştir. 

Tolga Atalay Ün, 2016 Eylül ayından itibaren, Güher & Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” Projesi dahilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir. 2016 yılında 33.Uluslararası Ankara Müzik Festivali Açılışı’nda hem şef hem de solist olarak yer aldığı konseri müzik otoriteleri tarafından büyük beğeni toplayan Ün, 6 Mart 2019 tarihinde, Galler Prensi Charles’ın RCM’e yıllık ziyareti onuruna verilen konserde yer almak üzere özel olarak seçilmiştir. Kazandığı yarışma ödülleri arasında Worshipful Company of Musicians ‘Beethoven Madalyası’, Aralık 2017’de Avrupa Beethoven Piyano Derneği’nin (Beethoven Piano Society of Europe) Londra’da düzenlediği Senior Intercollegiate Beethoven Piyano Yarışması’nda Birincilik Ödülü ve ‘Thomas Harris Beethoven Ödülü’; Ağustos 2017’de 4.Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda Birincilik Ödülü, En İyi Saygun Yorumcusu Ödülü ve Seyirci Ödülü; 2017 yılının Mayıs ayında Londra RCM’deki Kendall Taylor Beethoven Yarışması’nda Birincilik Ödülü ve 2015 yılının Kasım ayında Londra Broadwood Horniman Klavsen Yarışması’nda da İkincilik Ödülü bulunmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde; Londra Royal Festival Hall, Cadogan Hall, St.Martin-in-the-Fields, Drapers’ Hall, RCM Amaryllis Fleming Concert Hall, Salzburg Mozarteum, Bayerische Musikakademie Marktoberdorf, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Ankara MEB Şura Salonu, Bilkent Konser Salonu ve Antalya Kültür Merkezi gibi önemli salonlarda konserler vermiştir. Ustalık sınıflarına katıldığı piyanist ve klavsenistlerin arasında Ton Koopman, Janina Fialkowska, Rolf Plagge, Ian Jones, Gordon Fergus-Thompson, Andrew Zolinsky ve Daniel Shapiro’nun sayılabileceği Ün, ayrıca Orhun Orhon, İbrahim Yazıcı ve Burak Tüzün ile de şeflik çalışmıştır. Şeflik çalışmaları neticesinde çok sayıda konserde, arkadaşlarıyla gönüllü kurduğu Hitit Filarmoni Orkestrası, Hacettepe Gençlik Senfoni Orkestrası ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nı yönetmiştir. 

İlköğretim hayatı boyunca eğitiminin yanı sıra drama, dans ve spor eğitimi almış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. 2004 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nun açmış olduğu sınavı kazanmış ve 2004-2009 yılları arasında Şef Ahter Destan’ın yönettiği koronun çocuk koristlerinden biri olmuştur. Bu koroyla korist ve eşlikçi olarak yurtiçi ve yurtdışında birçok turne, konser ve temsillerde görev almıştır. 2007 yılında Yrd. Doç. Sibel Özgün ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’ndaki profesyonel piyano eğitimine başlamış; okuldaki 7 senelik eğitimi boyunca solist, orkestra şefi, oda müzikçisi ve eşlikçi olarak çok sayıda konser vermiş, yeni yazılmış eserlerin prömiyerlerini gerçekleştirmiş ve radyo kayıtları yapmış; 2014 yılının Haziran ayında Piyano Anasanat Dalı’nı “Okul Birinciliği” ile bitirmiştir. 2009-2013 yılları arasında Besteci İlhan Baran’dan Modern Müzik Tarihi ve Çağdaş Müzik Teknikleri konularında dersler almıştır. 2009 yılının Mayıs ayında, 4. Uluslararası İstanbul Pera Piyano Yarışması’nın 14-16 yaş kategorisinde Mansiyon Ödülü ve 2010 yılında, Bahçelievler Rotary Kulübü ve Başkent Üniversitesi’nin işbirliği, Polonya Büyükelçiliği’nin katkıları ile düzenlenen “Doğumunun 200. Yılında Chopin Ulusal Piyano Yarışması”nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. Ödülün ardından Bahçelievler Interact Kulübü’nün kurucu üyelerinden biri olarak kulüpte pek çok sosyal sorumluluk projesinde görev almıştır. 

Özgür Deniz Akalın
1999 yılında Mersin’de doğdu. İlk müzik eğitimini ailesinden aldı. 2006 yılında Can Çoker ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda piyano çalışmalarına başladı. 2014 yılından itibaren piyano çalışmalarına Miroslav Dacic ile devam etti. 2015 ve 2018 yılında TUGFO (Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası) seçmelerine katılarak İstanbul, Bratislava, Budapeşte, Prag, Viyana, Varşova ve Berlin’de düzenlenmiş olan konserlerde orkestra sanatçısı olarak görev aldı. 2015 yılında düzenlenen Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Solistlik sınavlarını kazandı ve 2016 yılında bu orkestra ile Maurice Ravel’in “Sol El için Piyano Konçertosu”nu seslendirdi. “Akdeniz Oda Müziği” adlı 2016 yılında birincisi düzenlenen yarışmada; ikincilik ve mansiyon, 2017 yılında ikincisi yapılan yarışmada birincilik ve ikincilik, 2018 yılında üçüncüsü yapılan tekrarında ise birincilik ve mansiyon ödüllerini kazandı. 2017 Gümüşlük Festivali Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. 2019 yılında düzenlenen Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülü kazandı. Çalışmalarını hâlâ Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Aslı Demirağ ile sürdürmektedir.

Bodrum Oda Orkestrası
Orkestranın ilk kuruluş düşüncesi, aynı zamanda Bodrum-Turgutreisli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Numan Pekdemir tarafından projelendirilmiş, Bodrum Belediyesi’nin meclis kararıyla çalışmalara başlamıştır. İlk konserini Gürer Aykal yönetiminde, solist olarak da Suna Kan’ın katılımıyla 16 Mayıs 2008 günü Bodrum’da veren Bodrum Oda Orkestrası’nın şimdiye kadar yapılan etkinliklerinde orkestrayı Gürer Aykal, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Orhun Orhon, Betin Güneş, Erol Erdinç, İclal Kardıçalı, Lee Jong-Wuk, Timur Selçuk ve Nesrin Bayramoğulları gibi şefler yönetmiş; solist olarak Suna Kan, İdil Biret, Şefika Kutluer, Aytül Büyüksaraç, Gökhan Koç, İnna Akulinina, Mario Hossen, Jülide Gündüz, Fahri Önoğlu, Tevfik Rodos, Emre Sayarı, Sinan Kurşun, Ozan Akkol, Ersun Kocaoğlu, Cha Seung-Hee, Lee Gong-Hee, Altuğ Dilmaç, Aydın Uştuk, Beril Yürekli El, Zafer Zencirli, Ayşe Şener, Ezgi Anıl, Sema Korkut, Şenol Tanıllı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Pepe Romero gibi sanatçılara da eşlik edilmiştir. 

Orkestra, on kişilik gönüllü grubun dışında genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının desteği ile konserlerini devam ettirmektedir. Bodrum Oda Orkestrası’nın çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce de desteklenmektedir. 

Bodrum Oda Orkestrası, katılmış olduğu Uluslararası Didim, Ayvalık, Fethiye, Side Kültür Sanat festivallerinde, ve başta Bodrum Yarımadası olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara ve Muğla konserleriyle de adından söz ettirmiştir. 2012 yılı Eylül ayında Güney Kore’den gelen bir davet üzerine ‘Türkiye-Güney Kore dostluk konserleri’ çerçevesinde Güney Kore’de 7 konserlik başarılı bir turne gerçekleştirmiştir. 

Bodrum Oda Orkestrasının amaç ve hedeflerinden biri de Bodrum’a yerleşik senfonik bir orkestranın temelini oluşturmaktır.






- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir. - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur.- İade veya değişiklik yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. - Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır. - Hızlı Bilet - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT