Tebriz’den Toros’a

Tarihler: 29 Mart 2011 Salı ~ 29 Mart 2011 Salı - Saat: 19:30

Yer: İTÜ Maçka G Amfisi

Adres: İTÜ Maçka G Amfisi Maçka İstanbul Maçka İstanbul

Telefon: 0212 293 13 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2011 ~ Mar 29, 2011

“Tebriz’den Toros’a” projesi, zaman ve mekândan yola çıkarak, Tebriz’den Toroslar’a doğru bu coğrafyanın düşünürlerinin izini sürüyor. Şems’ten Mevlâna’ya, Nesimi’den Fuzuli’ye, Şah Hatai’den, Yunus Emre’ye, Pir Sultan’dan Çekiç Ali’ye, Balım Sultan’dan Ali Ekber Çiçek’e, Neşet Ertaş’tan Aşık Mahsuni’ye uzanan konserde, bu coğrafyanın güçlü ezgilerini dinlerken, bu ezgilerin hangi düşünsel iklimden beslendiğini de görmek mümkün oluyor.

“Tebrizden Toras’a” projesi adını Tebriz’den ve Toros Dağları’ndan alıyor. Eskiden Tebriz şehri Tavrij, Tavros ve Tovros olarak da anılıyordu. Tebriz ve Toros Dağları, eski, değerli bir medeniyeti koruyan parantezler olarak da düşünülebilir. Bölgelerin dil ve tarzlarında farklılıklar olsa da, konserde göreceğiniz gibi, ritüel müziklerinde hakikatin dili ve rengi değişmiyor.

“Tebriz’den Toros’a” projesi, bu coğrafyanın güçlü müzikal geleneğini, güçlü bir yorumla sergilerken, kendi yaşadıkları dönemlerde “yeni kapılar açmak” peşinde olan bu değerli isimleri tekrar gündeme getirerek, kendine alternatif bir yol çiziyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT