Tekfen Filar - Mini

Tekfen Filar - Mini

Tarihler: 28 Ekim 2017 Cumartesi ~ 28 Ekim 2017 Cumartesi 28 Ekim 2017 16:00

Yer: Zorlu PSM - Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2017 ~ Eki 28, 2017
Tekfen Filar-Mini’den küçüklere büyük konser!


Tekfen Filar-mini’den küçüklere büyük konserYılın beklenen zamanı geldi. Bu sene yine beraberiz. Tekfen Filar-mini yeniden çocuklar için çalmaya hazırlanıyor. Küçük dinleyiciler, Rossini’nin, Debussy’nin, Mozart’ın, Wagner’in Çaykovski’nin ve daha nice bestecinin dünyaca ünlü, biribirinden güzel eserlerini anlatım, dans, ışık oyunları eşliğinde belki de ilk kez dinleyecekler. 

Not: Renkli sürprizlerle dolu bu konseri 5 yaşından büyük çocuklara öneriyoruz.     

Şef Aziz Shokhakimov

Aziz Shokhakimov ilk olarak
2010 yılı Uluslararası Mahler Şeflik Yarışması’nda aldığı ikincilik ödülü ile dikkatleri üzerine çekti. Yarışmadaki başarısının ertesi yılı Dresden, Milano, Moskova, Darmstadt, Bolonya gibi birçok şehirde konserler yönetti. ABD’deki ilk konserini Oregon Senfoni Orkestrası ile 2012 sonbaharında veren bu muazzam genç sanatçı, Kuzey Amerika’ya 2013 yılında dönerek Pasifik Senfoni ve Houston Senfoni Orkestralarını, 2014 yılında da Winnipeg Senfoni Orkestrası’nı yönetti. 

Rhein Operası’nda ilk temsilini 2014’te gerçekleştirdikten sonra burada daimi orkestra şefliği pozisyonuna getirildi. 2015/2016 sezonunda Aida, Rigoletto, Golden Cockerel, Hoffmann’ın Masalları ve Carmen gibi prodüksiyonları yönetti. 2016 yılından itibaren üç yıl süreyle Milano’daki Verdi Orkestrası’nın konuk şefi pozisyonuna getirildi. NDR Hamburg, DSO Berlin ve Slovak Filarmoni gibi orkestralarla ilk konserlerini verdi. 2015/2016 sezonunda Frankfurt Radyosu, Stuttgart Radyosu, Monte Carlo, Milano ve Strasburg Orkestralarının şefliğini tekrar üstlendi. 

Aziz Shokhakimov, Taşkent’teki Özbek Ulusal Konservatuvarı’nda Profesör V. Neymer’in öğrencisi olarak şeflik okudu. 2005’te, Özbek Devleti tarafından yetenekli genç müzisyenlere verilen Nikhol Ödülü’ne layık görüldü. Özbek Ulusal Orkestrası’nı ilk kez yönettikten sonra 2001’de orkestraya yardımcı şef olarak atandı. O zamandan bu yana birçok konserde yönettiği orkestranın halen birincil şefi olarak görev yapmaktadır. Opera alanındaki ilk şefliğini 2002’de Özbekistan’ın Devlet Akademik Tiyatrosu’nda Bizet’nin Carmen operasını yöneterek yaptı. Aziz Shokhakimov, Nestlé ve 2016 yılında dünyanın her tarafından gelen 65 katılımcının arasından seçilerek Salzburg Genç Şefler Festivali Ödüllerine layık görüldü.

Özen Yula / Yönetmen

Eskişehir’de dünyaya geldi. Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep’te geçen çocukluğundan sonra lise son sınıfı ABD’de Oregon’da West Albany High School’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Doktorasını tez aşamasında bırakıp İstanbul’a yerleşti.


Edebiyat, tiyatro alanında eserler verdi. Editörlük, reklam metni yazarlığı, kreatif direktörlük, tiyatroalanında yazarlık ve rejisörlük yaptı.Oyunları on dört dile çevrildi. ABD, Almanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Fransa, Bosna, Belarus, Finlandiya, Polonya gibi ülkelerde oyunlarının prodüksiyonları ya da okumaları yapıldı. Çeşitli Avrupalı yazarlarla ortak projelerde görev aldı. ABD, Fransa, Macaristan, Polonya, Ukrayna ve Bulgaristan’da çeşitli antolojilerde oyunları basıldı.

2010 yılında ABD’de Cleveland’da “Creative Fusion” programına seçilen ilk sanatçı olarak ClevelandState University’de ders verip üniversitede ve Cleveland Public Theatre’da yazdığı oyunları sahneledi.2014-2015 arasında Fazıl Say’la “Hermias-Yunus Sırtındaki Çocuk” ve “Stelyanos Hrisopulos Gemisi”eserlerinde yazar ve yönetmen olarak çalıştı.

Haldun Taner Öykü Ödülü, Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü, Afife Ödulleri, Cevat Fehmi Başkut En Başarılı Yazar Ödülü, İsmet Küntay En İyi Oyun Yazarı, Savaş Dinçel En İyi Oyun Yazarı, Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı Ödülü , İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü gibi ödülleri vardır.

Yazdığı Oyunlardan Bazıları: Ay Tedirginliği, Dünyanin Ortasında Bir Yer, Kırmızı Yorgunları, Gözü Kara Alaturka, Sahibinden Kiralık, Gayri Resmi Hürrem, Şems!...Unutma!..., Pusulasız, Derin Bir Ülkede, Bakarsın Bulutlar Gider, Rahvan Giden Atlılar, Ân, Ben O İstanbul'u Çok Sevdim.

Yönettiği Oyunların Bazıları:Yakındoğu'da Emanet, Gözü Kara Alaturka, Ay Tedirginliği, Stop the Tempo, Kocasını Pişiren Kadın, Şems!...Unutma!..., Codename:EXILE, Don'tCall Me Fat, Pusulasız, Bakarsın Bulutlar Gider, Ben O İstanbul'u Çok Sevdim, Ân, Kadınlar, Filler Ve Saireler.

- Her yaştan çocuk bilete tabidir.- 5 yaş altı için uygun değildir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT