Tuluyhan'ın Piyanosu Tayyareler

Tarihler: 06 Nisan 2019 Cumartesi ~ 06 Nisan 2019 Cumartesi 06 Nisan 2019 18:00

Yer: İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 90.00 TL 2. Kategori - 70.00 TL Numarasız Oturmalı - 55.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2019 ~ Nis 6, 2019
Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosu bu kez Türkiye’nin 100 yıllık göklerle ortak sevdasının anılarını yaşayacağınız Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde. İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi ilk kez bir piyano resitali için kapılarını açıyor. Konser 6 Nisan Cumartesi saat 18.00’da müzenin hangarında…

Yanı başınızda ancak filmlerde görebileceğiniz eski tayyareler…  Türkiye’nin tayyare fabrikalarına sahip olduğu yıllardan kalma anılar… Hemen sahnenin arkasında Etimesgut Tayyare Fabrikasında üretilen 1954 yapımı Model-4 “Uğur”, solunuzda pervanesi ile göz kamaştıran 1938 yılında Kayseri Tayyare Fabrikası’nda üretilmiş olan P-24 “Pezetel” tayyaresi. Arkanızda bir yerlerde 1915 Rus yapımı deniz uçağı… Vecihi Hürkuş’un kurduğu ilk sivil havacılık şirketi Hürkuş Hava Yolları’nın 10 yolcu ve 2 mürettebat taşıyan yolcu uçağı…

Ve konser başlıyor. Tuluyhan Uğurlu göklerle ortak serüvenimizi müziğiyle anlatırken özel olarak hazırlanan görsel sunumda Türkiye’nin tayyare ile tanışması fotoğraflarla dile geliyor. 

Müzenin bir yerlerinde ilk kadın savaş pilotumuz Sabiha Gökçen sizleri bekliyor. Vecihi Hürkuş “Keşke fabrikalarımızı kapatmasaydık” derken ne kadar hüzünlü. Türk Hava Kuvvetlerine ait ilk bombaları yapan Şakir Zümre, “Bomba üretirken soba üretimine geçmemiz ne büyük bir hataydı” diyor. Havacılık tarihimiz boyunca şehadete yürüyen askerlerimiz kimi bir üniformanın kıvrımında, kimi bir uçak kasasında, kimi bir motorun üzerinde bu önemli mekânı bekliyorlar.

Göklere sevdalı bir milletin göklerle tanışması, ilk uçak fabrikaları, durdurulan uçak sanayimiz ve Türkiye’nin havacılığa dair anıları… Tuluyhan Uğurlu sizleri bir bahar akşamında Türkiye’nin göklerle ortak sevdasını paylaşmaya çağırıyor. 

İSTANBUL HAVACILIK MÜZESİ HAKKINDA
1911 yılında Hava Kuvvetlerinin kuruluşuyla birlikte gelişen askeri havacılık kültürünü ve sivil havacılık unsurlarına ait materyalleri kapsayan koleksiyon, genel olarak uçaklar, uçak motorları, helikopterler, yer savunma sistemleri, muhabere cihazları, üniformalar, üniforma aksesuarları, silahlar ve maketlerden oluşmaktadır. Envanterine kayıtlı 30 pervaneli uçak, 26 jet uçak ile Türkiye’nin en büyük uçak koleksiyonuna sahip olan Havacılık Müzesi, aynı zamanda tarihi nitelikteki 30.000 fotoğraf, 3071 kitap, 6843 yerli ve yabancı dergi ile askeri ve sivil havacılık tarihine ışık tutan zengin bir arşive sahiptir.

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Organizatör firma programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.- "Numarasız Oturmalı" kategorisi, A ve B Blok dışında kalan numarasız koltuklardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT