Tuncay Yılmaz - Emre Elivar (Keman/

Tarihler: 26 Temmuz 2019 Cuma ~ 26 Temmuz 2019 Cuma 26 Temmuz 2019 20:30

Yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: Numarasız - Tam : 60.00 TL - Öğrenci : 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 26, 2019 ~ Tem 26, 2019
Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16. yılında müzikseverlerin karşısına yine dopdolu bir programla çıkmaya hazırlanıyor.

26 TEMMUZ- TUNCAY YILMAZ & EMRE ELİVAR (TÜRKİYE) – KEMAN & PİYANO
26/07/2019

TUNCAY YILMAZ
Keman/Violin
EMRE ELİVAR 
Piyano/Piano

Tuncay Yılmaz
Andre Gertler keman ekolünün günümüz temsilcilerinden ve solist kemancılarından biri olarak, uluslararası başarılarıyla tanınan Tuncay Yılmaz; İzmir'de doğdu. Ailesinin ilk müzisyeni olan Yılmaz, çocukken İzmir'de başladığı ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda devam ettiği yüksek keman eğitimini birincilikle tamamladı. Solist olarak ilk konserini henüz öğrenci iken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Hindemith'in Keman Konçertosu'nu Türkiye'de ilk kez yorumlayarak gerçekleştirdi. İlk resitalini ise Fazıl Say ile verdi. Lisans üstü eğitimine Alman Devlet Bursu (DAAD) ile Almanya'da devam eden Yılmaz, Freiburg ve Saarland Yüksek Müzik Okulları'nda solistlik sınıflarına kabul edildi; ve bu ülkede “Sanatta Yeterlilik” ve “Solist” ünvanı taşıyan diplomaları aldı.

Eğitimi süresince, Nicolai, Eralp, Marschner ve Epstein gibi değerli hocalar tarafından yetiştirilen Tuncay Yılmaz, Avrupa'daki öğrenim yıllarında Almanya Louis Spohr Keman Yarışması'nda “En iyi Schumann Yorumcusu” ödülünü, Dünya Mozart Yılında Mozart'ın 5. Keman Konçertosu yorumundan dolayı Saarland Üniversitesi “Mozart Özel Ödülü”nü kazandı. İsviçre-Tibor Varga ve Berlin-Mendelssohn yarışmalarında finalist oldu.

Aralarında Salzburg Mozarteum, Franz Lizst Oda Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Moskova Senfoni Orkestrası, Stuttgart Oda Orkestrası, Moskova Musica Viva Oda Orkestrası, Saarland Radyo Senfoni, BBC Concert Orchestra, West Virginia Symphony ve tüm Türk senfoni orkestralarının da bulunduğu bir çok orkestra eşliğinde konserler verdi. İdil Biret, Emre Elivar, Gustav Rivinius, Alexander Rudin, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jiri Barta, Ludmil Angelov, Wolfram Schmitt Leonardy, Tedi Papavrami gibi ünlü müzisyenlerle çaldı. Daimi piyanisti Robert Markham eşliğinde Ankara, Berlin, İstanbul, Monte Carlo (Salle Garnier), Frankfurt, Londra, Köln, Abu Dahbi, Toledo, Valencia, Boston, Chicago ve New York (Carnegie Hall) gibi dünya kentleri ve sanat merkezlerinde sayısız resitaller verdi.

Radyo ve TV programları da gerçekleştiren Yılmaz hakkında dünya basınından Fransız - Nice Matin Gazetesi “kemanın genç prensi”, ABD - Boston Globe “sofistike bir solist kemancı” diye söz etti. 

Repertuvarında Bartok, Brahms, Beethoven, Berg, Erkin, Mendelssohn, Bruch, Wieniawski ve Mozart gibi bestecilerin konçertoları ve sonatları bulunmakta olan sanatçının ilk CD'si New York'ta kaydedildi (Elgar, Franck Sonatları, 1999 ). İkinci CD olarak Mozart'ın 250. Doğum Yılı kutlamaları sebebiyle Rudin yönetiminde çaldığ,  bestecinin 3. konçertosunun canlı konser yorumu “Mozart 2006” ve piyanist Markham ile birlikte kaydettiği “Rosepage” yayınlandı. 

İspanya 'da Uluslararası Toledo Müzik Festivali’ne, Molyvos Festivali'ne ve İstanbul, Ankara ve İzmir Uluslararası festivallerine bir çok kez katıldı. Brahms'ın ikili konçertosunu İstanbul'da Çaykovski Yarışması birincisi Rivinius ile birlikte seslendirdi. Solist olarak 22. Ankara Müzik Festivali açılış konserlerinde iki konçerto yorumladı. “2006 Dünya Mozart Yılı”nda Rudin tarafından Rusya'ya davet edildi ve bestecinin konçertosunu ilk Moskova konserinde çaldı. Aynı yılın sonunda Ankara'da “Atatürk” anısına CSO ile Mozart çaldı.

Beynelmilel çalışmalarını ve başarılı kariyerini sürdüren ve 1996 yılından beri "T.C. Kültür Bakanlığı Keman Solist Sanatçısı" olan Tuncay YILMAZ, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nda “Akademi İksev Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı”nı da başlatmış olup aynı zamanda 'Arkas Trio' keman sanatçılığını ve koordinatörlüğünü de yürütmektedir. Sanatçı, 1731-Venedig, Petrus Paulus Devitor, Red Diamond kemanıyla çalmaktadır.

2019 GFA Cello Masterclass’ına katılan tüm öğrenciler, ders aldıkları dünyaca ünlü sanatçılarla birlikte, Gümüşlük Festival Merkezi’ndeki Toprak Ev’de. 

Students participating in the 2019 GFA Cello Masterclass will perform on stage at the Earth Mini Bag at the Festival Centre with their well known teachers. 

GFA Konser bilet gelirleri 2020 GFA Burs Fonuna aktarılacaktır.
All proceeds from this concert will go into the GFA Bursary Fund for 2020.

Emre Elivar
1976’da Ankara’da doğan Emre Elivar piyano öğrenimini, 5 yaşından itibaren Hacettepe Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalını sınıflar atlayarak birincilikle bitirinceye kadar Prof. Kamuran Gündemir ile sürdürdü. Mezuniyetinin ardından DAAD’yi (Alman Akademik Değişim Servisi) kazanan Elivar, 1996 yılı Ekim ayında Dresden “Carl Maria von Weber” Müzik Akademisinde Prof. Peter Rösel ile çalışmalarını sürdürdü ve 1999’da “master” derecesini birincilikle tamamladı. Aynı kademide başladığı virtüözite doktorasını Berlin “Hanns Eisler” Müzik Akademisinde Prof. Georg Sava ile sürdüren sanatçı, bu eğitimini de 2005’de birincilik ile tamamladı.

Elivar genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Bunların en önemlileri arasında, üç büyük ödül aldığı 1999 Uluslararası Bremen Piyano Yarışması, bronz madalya kazandığı 1999 “Cidado do Porto” ve 2000 “World Piano Competition” yarışmaları, 2001 Steinway Ödülü, 2002 Arthur-Schnabel Ödülü ve birincilik aldığı 2003 Vendôme-Prize Piyano Yarışması sayılabilir.

2005 yılında İstanbul Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Bach’ın “Das Wohltemperierte Klavier I” isimli eserinin bir bütün olarak Türkiye’deki ilk seslendirilişini gerçekleştiren sanatçının diğer önemli konserleri arasında, aynı festival kapsamında 2008 yılında verdiği ve Mendelssohn (Variations Sérieuses op. 54), Brahms (Paganini Varyasyonları op. 35/I-II) ile Beethoven’in (Diabelli, Varyasyonları op. 120) eserlerinden oluşan “Romantik Varyasyonlar” resitali, Haziran 2009’da Washington DC’de verdiği ve Schumann ile Chopin’in eserlerinden oluşan Amerika debü konseri, 2010 yılındaki Shostakovich (Aforizmalar op. 13 ve 2. Sonat op. 61) ve Prokofjew (Visions Fugitives op. Sarkazmlar 22, op. 17 ve 2. Sonat op. 14) programı ile 2013 yılındaki Debussy (Images I & II) ve Ravel (Valses nobles et sentimantales & Gaspard de la Nuit) resitalleri sayılabilir.

Elivar solist olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Konzerthausorchester Berlin, Hungarian National Philharmonic, Nordwestdeutsche Philharmonie, Dortmunder Philharmoniker, Staatsorchester Kassel, Anhaltische Philharmonie Dessau, Sinfonieorchester Wuppertal, Sinfonietta Dresden, Orquestra Nacional do Porto, Lithuanian Chamber Orchestra gibi orkestralarla konserler vermiştir. Elivar, Ankara’daki öğrencilik yıllarında TRT Kurumu için birçok çağdaş Türk bestecisinin piyano eserlerinin kayıtlarını yapmıştır. Almanya’da da Radio Bremen ve Deutschlandradio Berlin için kayıtları bulunan sanatçının Necil Kazım Akses’in piyano yapıtlarından oluşan CD’si 1999 yılında Cord Aria firması tarafından Almanya’da, Chopin’in eserlerinden oluşan kaydı da iki CD olarak 2013 yılında TRT Kurumu tarafından Türkiye’de yayınlanmıştır. Bremen Yarışması sırasında kaydedilen Bach Fransız Süiti BWV 817 ve Liszt 1. Konçerto performansı ile İtalya’da Fazioli Konser Salonunda gerçekleştirilen ve Beethoven’in son üç sonatı ile Diabelli Varyasyonları’nın yer aldığı iki CD’den oluşan kaydın yanı sıra, Radio Berlin Brandenburg –Sony Almanya ortak projesi olan Schubert D946 Üç Piyano Parçası ve Schumann op. 13 Senfonik Etüdler kaydı Mart 2009’da piyasaya çıkmış olup, uluslararası eleştirmenler tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Sanatçının Haziran 2010’da Schumann’ın 200.doğum günü şerefine verdiği ve bestecinin iki büyük sonatını birden kapsayan resitali, Avrupa Radyo Yayıncılığı Birliği (European Broadcast Union) üyesi elliden fazla radyo tarafından canlı olarak yayınlanmıştır.

Haziran 2011’den beri Arkas Trio’nun üyesi olan Emre Elivar, Mart 2019’dan itibaren Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

- 6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır. 6 Yaş ve üzeri bilete tabidir. - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur.- İade veya değişiklik yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. - Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır. - Hızlı Bilet - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT