Üstad Erol Sayan

Tarihler: 15 Ocak 2019 Salı ~ 15 Ocak 2019 Salı 15 Ocak 2019 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2019 ~ Oca 15, 2019
Takdim: Sadiye Erimli
Konuşmacı: Murat Bardakçı
Solistler: Sadiye Erimli, Yaprak Sayar, Gizem Coşkun, Atakan Akdaş, İbrahim Suat Erbay, Faruk Korzay ve Cihat Aşkın
Misafir Çocuk Korosu: Kalpten Gelen Sesler Çocuk Grubu
Düzenlemeler: Oğuzhan Balcı, CRR Oda Orkestrası

Üstad Erol Sayan Özel Etkinliği’nde tanınmış ses sanatçıları; Sadiye Erimli, Yaprak Sayar, Gizem Coşkun, Atakan Akdaş, İbrahim Suat Erbay, Faruk Korzay ve Cihat Aşkın sahne alacaklar. Hocanın eserlerinden oluşan repertuarın ilk bölümünde; klasik bir takım icrası, ilahiler ve çocuk şarkıları bulunuyor. Cihat Aşkın’ın, hocanın bir saz eserini seslendireceği gecede başta “Hatıra” olmak üzere meşhur Erol Sayan besteleri Oğuzhan Balcı’nın dü-zenlemeleri ile CRR Oda Orkestrası sahne alacaklar. Erol Sayan ve Sadiye Erimli karşılıklı sohbetlerinde eser hikayelerinin de paylaşılacağı programda Murat Bardakçı’nın Hoca hakkında konuşmaları da geceye ayrı bir renk katacaktır.

Erol Sayan

Üstad Erol Sayan Erol Sayan, 1936 yılında Kastamonu’nun Araç ilçesinde doğdu. Burada Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra 1961 yılında Ankara Radyosu sanatçı sınavını kazandı ve emisyonlara tamburla katılmaya başladı. Dr. Recai Özdil’den aldığı armoni bilgisini eserlerine uyguladı ve bu konuda derinlemesine araştırmalar yaptı. Hocası İsmail Baha Sürelsan’ın evindeki akademik müzik çalışmalarına katıldı. Müziğimizde çok sesliliğin, yine müziğimizde var olan “niseb-i şerifeler” (şerefli oranlar) yoluyla geliştirilecek teknikle olabileceğini buldu ve geliştirdi. 1963 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme Hizmetleri İdaresi Yüksek İdarecilik Kursu’nu tamamladı. 1954’te başladığı müzik çalışmalarından edindiği bilgileri, 1964 yılına kadar Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nda öğrencilerine aktarırken bir yandan da koro çalışmalarını da sürdürdü.  1967’de Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci üniversite korosunu Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi’nde kurdu. Konserlerin yanı sıra, bilgisayar eşliğinde ulusal müziğimizin perde ve frekans hesaplamalarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yaptı. Ulusal müziğimizin ses sitemi, makamların oluşmasında kullanılan elemanların ve makamların anlatımı, usul şifresi, vuruşlarda disiplin ve perde adlarının kolay anlaşılır hale getirilmesi çalışmalarına bu yıllarda başladı. 1983-84 yılında İTÜ Türk Müziği Konservatuarı’nda repertuvar dersi vermek üzere göreve başladı. ODTÜ’den aldığı davet üzerine 2002-2003 eğitim yılında ODTÜ’de Türk Müziği Dersi verdi. ODTÜ Üniversitesi Senatosu “ODTÜ Türk Müziği Korosu’nun kurucusu, üniversitede seçmeli ders veren, Türk Müziği sanatçısı ve bestecisi” Erol Sayın’a 2003 yılında üstün hizmet ödülü vermiştir.

Değişik formlarda 300’ün üzerinde, TRT repertuvarında ise 156 eseri vardır. Çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği beste yarışmalarında çok sayıda birincilik almış,1985 yılında TRT’nin düzenlediği yarışmada “Ömrümüzün Baharı Birlikte Geçsin” adlı eseri ile birincilik kazanarak Asiavision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir. Dernek, fakülte ve üniversite korolarıyla 230 kadar konser vermiştir. Besteci bu kitabında 60 yılı aşan bestesi-araştırmacı birikimiyle; ulusal müziğimizle ilgili hemen hemen tüm temel sorunları ele alarak tespitlerini, gördüğü eksik ve yanlışları belirtmekte ve müziğimizin teorik-pratik olarak geliştirilmesi için görüş ve öneriler getirmektedir.2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Müzik Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT