Yahya Soyyiğit Anısına - Yahya Soyyiğit Besteleri

Tarihler: 07 Şubat 2011 Pazartesi ~ 07 Şubat 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL - 2. Kategori: 23,00 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2011 ~ Şub 7, 2011

Şef: Veysel Dalsaldı

2010 yılında vefat eden T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Tarihi Türk Müziği Topluluğu sanatçılarından Yahya Soyyiğit; güzel ahlakı, güzel sesi, tavrı ve besteleriyle Türk halkı tarafından uzun yıllar dinlenmiş ve takip edilmiştir. Ölümü başta müzisyen dostları olmak üzere herkesi derinden etkilemiştir.

Uzun yıllar mesai yaptığı müzisyen dostları bu konserde, Yahya Soyyiğit anısına Yahya Soyyiğit’in kendi bestelerinden oluşan geniş bir repertuara yer verecekler. Konser, uzun yıllar solo albümlerde beraber çalıştığı yakın arkadaşı Veysel Dalsaldı tarafından idare edilecek. Ayrıca Ahmet Özhan da yakından tanıdığı bu değerli müzisyen dostu anısına konserde solo eserler seslendirecek.

Yahya Soyyiğit

Yahya Soyyiğit , 1965 yılında Trabzon’da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İlk musıki derslerine 1980 yılında TRT sanatçısı Doğan Dikmen’le ney dersleri alarak başladı. Daha sonra Aksaray Valide Camii imamı ve aynı zamanda konservatuar mezunu olan Habil Öndeş’ten tasavvuf musıkisi formlarını çalıştı.

Çağımızın en önemli mevlidhanlarından olan Yusuf Gebzeli ile de mevlid ve kaside formlarını meşketti. Sanatçı, 1985 ve 86 yıllarında Türkiye Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında iki defa Türkiye birincisi oldu. 1987 yılında kurmuş olduğu ‘‘Dervişan İlahi Grubu’’ ile bir çok kasetler yapan Yahya Soyyiğit bu kasetlerin solistliğini ve müzik yönetmenliğini yaptı. Yahya Soyyiğit, 1991 yılında “Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun açmış olduğu imtihanı kazanarak bu topluluğa ses sanatçısı olarak girdi.

Yurtiçi ve yurtdışında (Japonya, Fransa, Hollanda, Danimarka, Kazakistan, Azerbaycan, İspanya…) bir çok konserler verdi. Aynı zamanda özel bir musıki derneğinde, 1995 yılından itibaren nota, nazariyat, tasavvuf musıkisi ve cami musikisi alanında dersler veren; Yahya Soyyiğit, bir süredir devam eden rahatsızlığı sebebiyle 24 Ekim 2010’da aramızdan ayrıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT