Yeni Türkü 40.Yıl Konseri

Tarihler: 20 Temmuz 2019 Cumartesi ~ 20 Temmuz 2019 Cumartesi 20 Temmuz 2019 19:00

Yer: ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi

Ücret: Ayakta - 77.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 20, 2019 ~ Tem 20, 2019
40 yıllık müzikal serüvenleri ve unutulmaz şarkılarıyla Türkiye'nin en değerli gruplarından biri olan Yeni Türkü, 40. yaşını özel konuklarının da katılımıyla, 20 Temmuz akşamı ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Çim Amfi’de kutlayacak.

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek bu özel konserin konuk sanatçıları;

Hayko Cepkin, Jehan Barbur, Pinhani, Sunay Akın


1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan tarafından Ankara'da kurulan Yeni Türkü, adını Güney Amerika'da çıkan ve halk türkülerini yeniden yorumlayan Nuevo Cancion (Yeni Şarkı, Türkü) akımından alıyor. Şili'deki temsilcisi Inti Illimani olan bu akımdan etkilenen grup, ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü 1979'te yayınladı. Albüm, adını aldığı Pablo Neruda şiirinin yanı sıra Can Yücel'in Sardunya'ya Ağıt'ının ve Nazım Hikmet'in üç şiirinin bestelerine yer veriyordu; ancak Yeni Türkü'yü kitlelere duyuran albüm, 1983 yılında yayınlanan ve halen dillerden düşmeyen şarkılarla dolu Akdeniz Akdeniz oldu. 

İlk iki albümünün ardından 1983'ten itibaren toplam 13 albüm daha yayınlayan Yeni Türkü'nün son albümü, 2012 yılındaki Şimdi ve Sonra. Grup, aynı zamanda unutulmaz şarkılarını bir araya getirdiği 4 koleksiyon albümü yayınladı. 90'lı yıllarda ülkeyi kasıp kavuran Süper Baba dizisinin müziklerinde de imzası olan Yeni Türkü, bestelediği tema müzikleriyle 7'den 70'e herkesi etkisi altına aldı. Kuruluşundan bugüne geçen 40 yıla yakın süre boyunca hayranlarının karşısına özellikle Murathan Mungan'ın şarkı sözleri ve grubun ilk gününden bugüne dek var olan tek üyesi Derya Köroğlu'nun etkileyici sesiyle hatırlanan "Aşk Yeniden", "Olmasa Mektubun", "Maskeli Balo" ve "Telli Telli" gibi unutulmaz parçalarla çıkan Yeni Türkü, halen her şarkıdaki yoğun seyirci katılımıyla daha da güçlenen canlı performanslara imza atıyor.

Türkiye müzik sahnesinin en önemli gruplarından Yeni Türkü 40. Yaşını 20 Temmuz akşamı ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Çim Amfi’de kutlayacak. 

ODTÜ M.D. Vişnelik Çim Amfi Hakkında:
Ankara’nın en değerli konumlarından birinde şehrin en önemli açık hava mekanı ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Çim Amfi yenilenmiş işletme yönetimi ve izleyicilerin beğenilerine yönelik olarak hazırlanan etkinlik ve konser takvimiyle Ankaralıları müzik ile buluşturmaktadır. Birbirinden ünlü sanatçıların konserleri, müzik festivalleri ve çeşitli sahne sanatlarına ev sahipliği yapan Vişnelik Çim Amfi, 6000 kişilik kapasitesiyle Ankara’nın en önemli etkinlik ve konser mekanlarının başında gelmektedir.

#birliktegüzel
#çimamfiyazkonserleri

- 18 yaş sınırı vardır. 18 yaşın altındaki kişiler etkinliğe sahne üstünde sadece kendi annelerinin ve/veya babalarının refakatinde katılabilirler. Anne ve/veya baba dışındaki büyüklerin refakati geçerli değildir.- Etkinlik düzeni ayaktadır.- Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.- Etkinlik kapı açılış saati: 18:00, konser başlangıç saati: 21:00’dir.- Konser biletlerinin iade edilmesi veya konser biletlerinde değişiklik yapılması mümkün değildir.- Konser alanına yiyecek, içecek ürünleri ile giriş yapılmamaktadır.- Festival alanına profesyonel ses ve görüntü kaydı yapan cihazlar, içecekler, cam, plastik şişe, teneke, havai fişek, yanıcı parlayıcı her türlü nesne (parfüm, böcek ilacı vb.), silah veya keskin nesneler getirmek yasaktır. Ayrıca yanınızda getirmeyi planladığınız katlanabilir sandalye ya da şemsiyeler güvenlik tarafından içeri alınmayabilir; bu yüzden risk almamakta fayda var.- Konser için bilet satın alanlar, organizatör ve güvenlik ekibinin belirleyeceği üst ve çanta aranması dahil her türlü güvenlik önlemini kabul etmiş sayılır. Bu önlemlere uymak istemeyen katılımcıların alana giriş hakları iptal edilir ve biletleri iade edilmez.- İlaçlar ile ilgili; Özel durumlara karşı kullandığınız ilaçlar (alerji, vb.) ve raporu ibraz edilelebilecek ilaçlar haricindeki aspirin, ağrı kesici, vb. tarzı ilaçların içeri alınmasına izin verilmeyecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT