Yinon Muallem

Tarihler: 30 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 30 Mayıs 2012 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Mask Live Music Club

Adres: İstiklal Cad. Bekar Sok. No: 10 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2012 ~ May 30, 2012

Yinon Muallem Nefes Albümü ile 30 Mayıs Perşembe Mask'ta!
“Nefes al, derin bir nefes... Senin içinde büyüyor oğlum, kendinden bir mucize yaratıyor!”

Uzun yıllardır İstanbul'da yaşayan müzisyen, besteci, söz yazarı ve eğitmen Yinon Muallem, bu dönem boyunca yaşamına ve müziğine eşlik eden Türkçe seslerden ve bir o kadar da geleneksel Yahudi müziği ve kültüründen izler taşıyan “Nefes” adlı yeni albümünde, sözlerini ve müziğini kendi yazdığı İbranice şarkılara da yer veriyor. Bu açıdan “Nefes” albümü, müzisyenin ifadesiyle “kişisel ve müzikal yolculuğumun İstanbul'a taşındığım 2002 yılından bu yana süren bölümünün bir parçası, ruhumun iki yönünü, Türk ve Yahudi kimliklerini temsil ediyor. Ama aynı zamanda da, yaşamımdaki değişimi, yani baba olmamı, yani yaşama kendi canımın ötesinde bir yaşamdan bakmamı yansıtıyor” diyor.

Türkiye'den önce İsrail'de çıkan albümde (Magda Records-2010) sırasıyla “Nefes”, “Abu”, “Yalnız”, “Ana Behasdaha”, “Ritmin Sesi”, “Dağda”, “Alma ve Lama”, “Rast Taksim” (Ud için), “Rast”, “Hicazkar Longa” ve “Küçük Rast” adlı şarkılar yeralıyor. Albümde yeralan Abu (müzik:anonim), ve “Ana Behasdaha” (müzik:Asher Mizrahi) dışındaki tüm şarkı sözleri, müzikler ve düzenlemeler Yinon Muallem'e ait. Sumru Ağıryürüyen'nin vokal yaptığı “Dağda” şarkısını bir dağ kazasında hayatını kaybeden müzisyen arkadaşı Tanju Duru'ya ithaf etmiş... Albüme adını veren “Nefes” ise müzisyenin eşi Dilek için yazdığı ve bestelediği bir şarkı, “Ana Behasdaha” şarkısını eşi Dilek ile beraber yorumluyorlar, ayrıca oğlu Jan için yaptığı “Rast” adlı beste de Jan'ın sesini duyuyoruz.

Albümde tüm vurmalı çalgıları çalan Muallem'e eşlik eden müzisyenler Cenk Erdoğan (perdesiz gitar, gitarlar, klavye), Sinan Cem Eroğlu (kopuz, kaval, perdesiz gitar), Selim Koytak (Ud), Hakan Gürbüz (bas gitar), Alper Kılıç (double bas), Vincant Coupri (Tabla), Serdar Pazarcıoğlu (keman), Sumru Agıryürüyen (vokal) ve Dilek Muallem (vokal) ve Jan Rast Muallem (vokal). Cenk Erdoğan'ın Undo Stüdyolarında kaydedilen Nefes albümünün miks&masteringi Emir Ersoy'a ait.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT