Celile - Nazım Hikmet'in Annesi

Tarihler: 16 Mayıs 2021 Pazar ~ 23 Mayıs 2021 Pazar Süresiz Etkinlik

Yer: seyretix

Ücret: Online Gösterim - 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: seyretix İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2021 ~ May 23, 2021
Kadıköy Halk Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu Celile online olarak seyirciyle buluşuyor.

Nazım Hikmet'in annesi, Yahya Kemal'in sevgilisi Celile'nin hayatı, pandemiye rağmen 27 Kasım tarihinde prömiyer yaparak izleyicisiyle buluştu.

Celile hanımın hayatını ilk kez tiyatro sahnesine taşıyan oyun, izleyiciden geçer not aldı. Oyunlarını kısıtlamalar sebebiyle bir daha sahneleme imkanı bulamayan Kadıköy Halk Tiyatrosu, online gösterime özel hazırladıkları  çekimle Celile'yi Şubat’tan itibaren gösterime açma kararı aldı. Oyun Seyretix üzerinden 16, 17 ve 18 Nisan tarihlerinde izlenebilir.

Saray soylusu olarak başlayan, Galata Köprüsü'nde açlık grevine uzanan; şaşalı olduğu kadar, mücadele dolu bir hayat...

Osmanlı'nın son yıllarında yasak aşkı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında oğlunun yaşamı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile konuşulan güçlü ve cesur bir kadın. 

Resimlerini insanlara verirken; "Bunu yatak odasına değil salona asın lütfen" diye tembih eden, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı.

Yahya Kemal de Nazım Hikmet de Büyükada'daydı. İkisi de aynı kadına sevdalıydı; Celile!

Toplumsal gerçekçi oyunlar sahnelemeyi tercih eden Kadıköy Halk Tiyatrosu'ndan yine hafızalardan çıkmayacak bir performans...  Müzikle, şiirle, resimle bezenmiş bu tek kişilik biyografide hem tarihi yolculuğa çıkacak, hem de bir kadının genç kızlığından ihtiyarlığına dek nefes kesen yaşamına tanık olacaksınız.

Oynayan: Ayşegül Yalçıner
Yazan – Yöneten: Ali Yalçıner
Müzik: Gökmen Özveri
Dekor: KHT
Kostüm: Zerrin Akbulut
Dramaturji: Bülent Bayrak
Afiş Fotoğraf: Halil Ergin
Afiş Tasarım: Fırat Seymen
Seslendirme: Ada Yalçıner

Bilet Fiyatları:

Online Gösterim - 35.00 TL

Önemli Notlar:

- Online etkinlik 7 Mayıs saat 20:30 ile 23 Mayıs 2021 saat 23:59 tarihleri arasında gösterimde olacak ve bu tarihlerde www.seyretix.com adresinden izlenebilecektir. Oyunun gösterimi için satış 23 Mayıs saat 22:30'a kadar devam edecektir.- Online gösterimi izlemek için kullanacağınız online etkinlik izleme kodunuz, Biletix tarafından kullandığınız e-mail adresinize gönderilen onay mailinde yeralacaktır.- Biletix'ten almış olduğunuz online etkinlik izleme kodunuzu,  seyretix'de bulunan access kod (erişim kodu) alanına yazarak yayını izleyebilirsiniz.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde debulunmaktadır.- Yayının kalitesi internet hızınıza göre otomatik olarak ayarlanmaktadır, eğer dilerseniz player üzerinden yayın kalitesini değiştirebilirsiniz.- Etkinlik izleme kodunuzun size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT