Deniz Mavileşene Dek Yüzmek

Deniz Mavileşene Dek Yüzmek

Tarihler: 14 Mayıs 2020 Perşembe ~ 30 Mayıs 2020 Cumartesi

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2020 ~ May 30, 2020

En son Ash Is Purest White ve Dağlar Uzaklaştığında filmlerini izlediğimiz, dünya sinemasının en önemli isimlerinden Jia Zhang-ke’nin filmlerinde belgesel estetiği belirgin olsa da, usta yönetmen hiçbir zaman bir belgeselci olarak öne çıkmamıştı. Bu sene Berlinale’de prömiyerini yapan Deniz Mavileşene Dek Yüzmek bunu tümden değiştirecek kadar güçlü ve akılda yer eden bir film. Jia Zhang-ke, son dönemdeki diğer yapıtları gibi Çin tarihinden beslendiği yeni filminde yerel bir edebiyat festivalinden yola çıkıyor. Farklı kuşaklardan Çinli edebiyatçılarla yapılan röportajlar hem bu yazarlara hem de ülkenin edebi kültürüne dair muhteşem anekdotlar barındırıyor. Türkiye’de de çok sevilen Yu Hua gibi pek çok yazarın anlatıları şiirsel, eşsiz bir deneyim ortaya çıkarırken günümüz Çin’inin özgün bir portresini çiziyor.

Yönetmen: Jia Zhang-ke
Dili: Çince
Subtitle(s): English

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT