Güneşin Yeniden Doğuşu Uluslararası Online Karma Sergi

Güneşin Yeniden Doğuşu Uluslararası Online Karma Sergi

Tarihler: 23 Aralık 2020 Çarşamba ~ 21 Şubat 2021 Pazar

Yer: Online Etkinlikler

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2020 ~ Şub 21, 2021

İçinde bulunduğumuz zorlu dönemde, çocuklarımızın ve gençlerimizin motivasyonlarını arttırmak, yeni yıla yeni umutlar, yeni heyecanlarla girmelerine vesile olmak amacıyla bir uluslararası karma sergi düzenliyoruz.

Yine bu kapsamda Küratörlüğünü Murat Küçükkayalı’nın yürüttüğü birer sosyal sorumluluk projesi olarak geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında düzenlediğimiz sergilere dünyanın birçok ülkesinden 118 çocuk ve genç 300’den fazla eseri ile katılmıştır.

  Bu sergilerde olduğu gibi, “Güneşin Yeniden Doğuşu” adlı yeni karma sergiyle de, birbirimizden uzakta da olsak bir kez daha 21 Aralık’ta bir araya gelecek ve heyecanımızı paylaşacağız.

Yüzyıllardır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Anadolu toprakları farklı kültürleri bir arada yaşamış, bu kültürler nesilden nesile aktarılarak dünyanın birçok yerine yayılmıştır. İçinde bulundukları yerlerin kültürüne, yaşam tarzına, coğrafi yapısına göre bazı farklılıklar göstererek de olsa devam etmiştir. Biz de bu sayede, birbirimize ait bayramları, özel günleri kutlayarak hep birlikte büyük bir aile olarak yaşadık.

  Nardugan, eski Türklerde yeni yıl bayramıdır ve “güneşin yeniden doğuşu” anlamına gelmektedir. Eski Türklerdeki mitolojik inançlara göre, gece ile gündüz arasındaki savaşı, gündüzün kazanması ile büyük bir güneş doğmuş. Türkler bu güneşi, yeni bir başlangıç, yeni umut, yeni hedefler olarak düşünürler. Bu bayram, kutsal sayılan akçam ağaçlarının altında kutlanırdı ve insanlar sevinçlerini birbiriyle paylaşırdı. Geleneğin zamanla Mezopotamya’ya göçen Sümerler’e geçtiği oradan da Anadolu aracılığıyla Eski Roma’ya kadar uzandığı düşünülmektedir.

  Sergimize katılan  sanatçılarımız:
Ağazadə Mikayıl, Ahmet Melih Turan, Arya Güney, Aslanova Selcan, Ayan Axundzade, Ayan Musayeva, Aytac Hesenova, Ayxan İsazade, Batu Kerem Yıldırım, Berrak Beytut, Cabbarli Nuray, Cəlal Ağayev, Defne Başpınar, Defne Naz Öztan, Demir Uslu, Denizhan Küçükkayalı, Dilbər İsmayılova, Ece Evren, Ece Yaman, Edanur Turan, Esgerli Ayişe, Fatma Mustafayeva, Feride Axundova, Gözde Bozkurt, Güneş Akkaya, İbrahimli İnci Samir Kızı, İbrahimli Zeynep Samir Kızı, İpek Keler, İren Kohen, Irmak Başak, İsmail Can Başaran, Lara Yücel, Leyla Ezel Türkcan, Mələk Əlizadə, Milen  Kohen, Mina Su Başaran, Misirli Murad, Müjde Qeferli, Nazlı Yaman, Nigar Quliyeva, Nil Nehir Meriç, Nil Yücel, Nuray Əliyeva, Nurcan Elekberli, Nuri Aras Akkaya, Özün Larçin, Pelin Cebbari, Pelin Kalaycı, Qurbanova Fatimə, Rüzgar Alboyacı, S. Alin Korkmaz, Sedef Beyaz, Uras Uysal, Zeynəb Allahverdiyeva, Zeynep, Zeynep İrem Yiğit, Zeynep Özer, Zeynep Öztürk, Zeynep Sueda Dilman, Ziba Hüseynli.

Sergiyi, Murat Küçükkayalı’nın kişisel internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında 21 Şubat tarihine kadar görebilirsiniz.

www.instagram.com/art_consultant/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT