Hagop Ayvaz Arşivi’nin çok kültürlü ve çok dilli tiyatro üzerine düşündürdükleri

Hagop Ayvaz Arşivi’nin çok kültürlü ve çok dilli tiyatro üzerine düşündürdükleri

Tarihler: 28 Ocak 2021 Perşembe ~ 27 Nisan 2021 Salı 18:00

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat

Ücret: Ücretsiz

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:161 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212) 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2021 ~ Nis 27, 2021

Konuşmacılar: Boğos Çalgıcıoğlu, Nesim Ovadya İzrail, Fırat Güllü

Hrant Dink Vakfı öncülüğünde, Türkiye Tiyatro Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan ve Yapı Kredi Kültür Sanat’ta süren “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisi, ömrünü tiyatroya vakfetmiş Hagop Ayvaz’ın çok kıymetli arşivini izleyiciyle paylaşıyor. Arşiv; Osmanlıca, Ermenice ve Türkçe 600’e yakın el yazması ve matbu tiyatro metni, 500’den fazla Ermenice ve Türkçe süreli yayın, dergi ve broşürün yanı sıra yaklaşık 12 bin görsel materyal içeriyor. Bu belgelerin çoğu özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısı ile 1960’lar arası İstanbul merkezli tiyatro dünyasını yansıtıyor: Osmanlı’da Ermeni sanatçıların başlattığı modern tiyatro hareketi, Direklerarası’nda tiyatro ruhu, tulûat oyuncuları, melodram furyası, Hristiyan ve Müslüman oyuncuların birlikte sahneye çıkmaları, çok dilli repertuar, Darülbedayi’nin açılışı ve Ermeni oyuncuların sahnelerden sessiz sedasız çekilmeleri… Dolayısıyla arşiv, Türkiye tiyatro tarihine çoğulcu bir perspektifle bakmak için imkânlar sunuyor. Bu söyleşinin konukları Boğos Çalgıcıoğlu, Nesim Ovadya İzrail ve Fırat Güllü de Hagop Ayvaz Arşivi’ni bu perspektifle ele alarak tiyatromuzun çok kültürlü ve çok dilli dönemini tartışacaklar.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buraya Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT