Hizmetkârlar

Hizmetkârlar

Tarihler: 14 Mayıs 2020 Perşembe ~ 30 Mayıs 2020 Cumartesi

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2020 ~ May 30, 2020

Siyah-beyaz eşsiz görüntüleriyle öne çıkan Hizmetkârlar, Soğuk Savaş döneminde Çekoslovakya’da geçiyor. Komünist rejimin işbirliğine zorladığı ilahiyat öğrencisi iki gencin çıkmazlarına odaklanan film, arka planında döneme dair çok tartışılabilecek birtakım tarihi olaylara yer veriyor. Komünist rejimin kilise kurumuyla gerilimli ilişkisinin tasviri, bireysel ahlaki ikilemlerden başlayıp itaat ile başkaldırının kolektif tezahürlerini sorgulamaya doğru ilerliyor. İlk filmi Koza (2010) ile büyük başarı yakalayan Ivan Ostrochovský, Berlinale Encounters yarışmasında prömiyerini yapan ikinci uzun metrajında kara filmleri anımsatan bir estetiği mükemmel bir şekilde kurarken ses tasarımıyla yer yer gerilimli tonlara da ulaşıyor.

Oyuncular: Samuel Skyva, Samuel Polakovic, Vlad Ivanov, Vladimír Strnisko
Yönetmen: Ivan Ostrochovsky
Dili: Slovakça
Subtitle(s): Turkish

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT