KP Brehmer: Büyük Resim

KP Brehmer: Büyük Resim

Tarihler: 10 Mart 2021 Çarşamba ~ 27 Mart 2021 Cumartesi 19:00

Yer: Arter Galeri

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: https://www.arter.org.tr/

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2021 ~ Mar 27, 2021

Arter’de KP Brehmer ve Altan Gürman retrospektif sergileri 27 Mart Cumartesi gününe kadar devam ediyor. KP Brehmer: Büyük Resim sergisi, Alman sanatçı KP Brehmer’in (Berlin 1938–Hamburg 1997) otuz yılı aşkın üretiminden 200’ün üzerinde yapıt ve arşiv malzemesini; Altan Gürman sergisi ise 1976’da vefat eden sanatçının eskiz, fotoğraf, ders notu, dokümanlarıyla 11 yıllık üretimini bir araya getiriyor. Gerekli sağlık önlemleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden bu iki kapsamlı retrospektif, 27 Mart’a kadar Arter’de Salı-Cumartesi günleri arasında 11:00–17:00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği KP Brehmer: Büyük Resim başlıklı sergi, içinde yaşadığı zamanın toplumsal ve siyasi gerçekliklerini eleştirel, analitik, aynı zamanda deneysel ve nüktedan bir bakışla ele alan KP Brehmer’in esin kaynaklarını ve sanat tarihindeki özgün konumunu ortaya koyuyor. Sanatçının 1960’lardan 1980’lere kadar ürettiği farklı serileri aracılığıyla sanatçının yapıtlarındaki form, motif ve tekniklerin çeşitliliğine yer veren sergi, aynı zamanda yapıtlarının sanat tarihindeki referanslarını ve soyut sanat, Pop Art, Fluxus ve Kapitalist Gerçekçilik gibi akımlarla yakınlıklarını açığa çıkarıyor. KP Brehmer: Büyük Resim sergisi, Arter’in Neues Museum Nürnberg (Almanya), Hamburger Kunsthalle (Almanya) ve Kunstmuseum Den Haag (Hollanda) ile birlikte, Kulturstiftung des Bundes’ın (Almanya Federal Kültür Vakfı) mali desteğiyle gerçekleştirdiği; küratoryal çerçevesini bu kurumlar adına Eva Kraus, Petra Roettig, Daniel Koep ve Selen Ansen’in belirlediği; üç yıla yayılan bir ortak yapım projesinin son aşaması olma niteliğini taşıyor.

Küratörlüğünü Başak Doğa Temür’ün üstlendiği Altan Gürman retrospektifi, sanatçının Arter Koleksiyonu’na 2013 yılında eklenen 39 yapıtının yanı sıra arşivinden bir seçkiye de yer veriyor. Türkiye’de çağdaş sanatın öncülerinden ve yapıtaşlarından biri olarak ancak 2000’li yıllarda sanat tarihi yazımında yerini almaya başlayan Gürman’ın 11 yıllık üretimi, bu sergi aracılığıyla ilk kez bu denli kapsamlı bir biçimde izleyiciyle buluşuyor. Sergi, Gürman’ın İstatistik, Tasarı, Kompozisyon ve Montaj serilerinin yanı sıra eskiz, fotoğraf, ders notu, nesne ve dokümanlarını da incelemeye olanak tanıyor.

KP Brehmer: Büyük Resim ve Altan Gürman sergileri, 27 Mart 2021’e kadar ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT