Philharmonix “Viyana/Berlin Müzik Kulübü”

Tarihler: 23 Eylül 2020 Çarşamba ~ 23 Ekim 2020 Cuma 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2020 ~ Eki 23, 2020
Berlin ve Viyana Filarmoni üyeleri, efsanevi orkestralarının konserlerinde dinleyemeyeceğiniz bir repertuvarı seslendirmek üzere bir aradalar.

Bu konser yalnızca Türkiye'den izlenebilecektir.


PHILHARMONIX

Noah Bendix-Balgley keman
Sebastian Gürtler keman
Thilo Fechner viyola
Stephan Koncz viyolonsel
Ödön Rácz kontrbas
Daniel Ottensamer klarnet
Christoph Traxler piyano

Stephan Koncz
James Bond Süiti

Antonín Dvořák / Stephan Koncz
Humoresque

Sebastian Gürtler
Zutje Dunje

Sebastian Gürtler
Ludwig’s Nightmare

Max Bruch / Stephan Koncz
Kol Nidrei

Falco / Stephan Koncz
Rock Me Amadeus

Richard Strauss / Sebastian Gürtler
Salome’nin Dansı

Dmitri Shostakovich / Christoph Traxler
Do Majör Füg

Marcus Davy / Sebastian Gürtler
Heartless

Anon. / Stephan Koncz
Waltzing Mathilda

Noah Bendix-Balgley
Odessa Bulgar

Louis Guglielmi / Stephan Koncz
La Vie en Rose

Arasız 90’ sürer.

KONSERE DOĞRU: MÜZİK VE RESİM
23.09.2020 ÇA | İKSV YouTube Kanalı
Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun Klimt’in Müzik tablosu üzerine konuşması

Virtüözlük ve tutkuyla hazırladıkları klasik, caz, klezmer, Latin ve hatta pop müziğin bu baş döndürücü kokteyli sizleri eğlenceli olduğu kadar karmaşık, tanıdık olduğu kadar şaşırtıcı ve kesinlikle büyüleyici bir müzik dünyasına alıp götürecek.

Strad dergisinin “büyük entelektüel kapasiteye sahip bir sanatçı” sözleriyle övdüğü Noah Bendix-Balgley, Berlin Filarmoni Orkestrası başkemancısı olmasının yanı sıra Québec Senfoni’den NHK Senfoni’ye tüm dünyada önemli orkestralar eşliğinde çalıyor. 1997-2008 yılları arasında Viyana Halk Operası’nın başkemancısı olan Sebastian Gürtler 2000’de ünlü Amarcord Wien topluluğunu, 2016’da ise Alban Berg Ensemble Wien’i kurdu; ayrıca 2005’ten bu yana Hugo Wolf Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyesi. Suisse Romande Orkestrası, Münih Filarmoni ve Viyana Devlet Operası ile çalıştıktan sonra Viyana Filarmoni Orkestrası’na geçen viyolacı Thilo Fechner, aynı zamanda orkestranın turnelerinden ve klasik müzik dünyasındaki en büyük açık hava konseri olan Schönbrunn Yaz Gecesi Konseri’nin organizasyonundan sorumlu. 2010 yılından bu yana Berlin Filarmoni Orkestrası üyesi olan Stephan Koncz, festival dinleyicilerinin yakından tanıdığı Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti’nde ve Brahms Ensemble Berlin’de de çalıyor. Ödön Rácz, Münih Oda Orkestrası, Bavyera Radyo Senfoni, Stuttgart Filarmoni, Franz Liszt Oda Orkestrası ve Haydn Filarmoni ile solist olarak konserler verdiği gibi hem Viyana Filarmoni hem de Viyana Devlet Opera Orkestrası üyesi. Viyana Filarmoni ve Viyana Devlet Operası’nın klarnet grup şefi olan Daniel Ottensamer, Salzburg Mozarteum, HNK Senfoni gibi orkestralar eşliğinde konserler de veriyor. Özellikle çok yönlü piyanistliğiyle öne çıkan Christoph Traxler ise solist olarak Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’ya yayılan bir kariyere sahip.

“İcralarında en üst düzeyde filarmonik kalite ve zaptedilemeyen bir neşe var.”
—Kurier

Philharmonix’in başarısı, her biri bol ödüllü kariyerlere sahip üyelerinin göz alıcı şahsi başarılarından bile çok, topluluğun hayat verdiği yeni müzikal fikirlerde gizli. Uluslararası turnelere çıkan Philharmonix, Viyana Konzerthaus’un da yerleşik topluluğu olarak konserler veriyor. 2019’da Deutsche Grammophon etiketiyle ikincisini kaydettiği The Vienna Berlin Music Club albümü vesilesiyle ARTE kanalında topluluk hakkında bir belgesel yayımlandı.

ÇEKİM MEKANI: VİYANA SYNCHRON SAHNESİ
Viyana Synchron Sahnesi, senfoni orkestralarından rock gruplarına farklı müzik toplulukları ve türleri içinmükemmel akustik ve son teknoloji kayıt imkânları sunuyor.1940’larda Rosenhügel Film Stüdyosu’nun yanında “Viyana Film Şehri” kapsamında kurulan tesiste 1955’ekadar her yıl yaklaşık 10 filmin müzikleri kaydedildi. 1960’larda Géza Anda, Karl Böhm, Herbert von Karajan,Yehudi Menuhin, Sviatoslav Richter ve Mstislav Rostropovich gibi efsanevi sanatçılar albüm kayıtları için bumekânı kullandı. 2009’da kentsel sit olarak koruma altına alınan tesiste halen orijinal kayıt sahnesinde durandünyanın tek sinema orgu bulunuyor. 2013’te Vienna Symphonic Library tarafından alınan 2.000metrekarelik tesis iki yılda tümüyle restore edildi.

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 20.00 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT