Türkân Hanım'ın Ölümü- Teatral Bir Öykü Okuması

Türkân Hanım'ın Ölümü- Teatral Bir Öykü Okuması

Tarihler: 16 Ocak 2021 Cumartesi ~ 16 Ocak 2021 Cumartesi 16 Ocak 2021 20:00 - 16 Ocak 2021 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - Tam 18.00 TL İndirimli 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2021 ~ Oca 16, 2021
Türkân Hanım’ın Ölümü
Çevrimiçi Gösteri Teatral Bir Öykü Okuması

Uyarlayan: Tiyatro Hemhâl

“Antikalarımın tozlanmalarına nasıl izin vermezsem, ölümlerimi de unutuşun küllerine terk edemem. Bütün ölümleri belleğimde, oldukları gibi taptaze saklarım.”

Orta yaşlarında güzel bir kadın, antika eşyaların görkemi içinde ve sımsıkı kapalı perdelerin ardında geçen bir hayat, bu tekdüzelikle tezat oluşturan coşkulu akşam sofraları, ölüm tutkusu ve bu tutkunun ardındaki sırlar... Selçuk Baran'ın (1933-1999) Kış Yolculuğu kitabının ilk öyküsü olan "Türkân Hanım'ın Ölümü", Tiyatro Hemhâl'in yorumuyla "teatral bir öykü okuması"na dönüşüyor. Çevrimiçi yayımlanacak olan gösteride edebiyat ve tiyatro severler, kâh dingin kâh coşkuyla akan bir yaşamın kederlerine ve sevinçlerine ortak olacaklar. 

Tomris Uyar’ın deyişiyle “büyük serüvenler, büyük aşklar, büyük ölümler özleyen ama çevrenin, ailenin, geleneklerin baskısıyla sindirilmiş” kişileri yazan Selçuk Baran, "Türkân Hanım'ın Ölümü” adlı öyküsünden yola çıkarak bir tiyatro oyunu yazmış ve bu oyun, “Türkân Hanım” adıyla Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde 1990-91 sezonunda sahneye konulmuştu. Öykü ve oyun Bahanur Garan Gökşen'in hazırladığı kitapta bir araya geldi ve Baran'ın bütün eserlerini yayımlayan YKY tarafından okurla buluşturuldu.

Tiyatro Hemhâl
Yöneten: Ayşe Draz
Dramaturg: Özlem Hemiş
Oyuncular: Kayhan Açıkgöz, Ekremcan Arslandağ, Nezaket Erden, Pınar Güntürkün, Hakan Emre Ünal  Görseller: Öykü Beliz Öztürk

Süre: 90 dakika

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - Tam 18.00 TL İndirimli 13.00 TL

Önemli Notlar:

- Yayın saat 20:00 itibariyle başlayacaktır ve www.seyretix.com adresinden yayınlanacaktır. - Biletix'ten almış olduğunuz kodunuzu, access kod alanına yazarak yayını izleyebilirsiniz.- Gösteriyi, 22 Ocak 2021 Cuma günü, gece saat 23:59'e kadar izleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT