Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu

Tarihler: 29 Eylül 2020 Salı ~ 29 Ekim 2020 Perşembe 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 29, 2020 ~ Eki 29, 2020
Konuk sanatçı AYŞEGÜL SARICA piyano

Desteğe Hak Kazanan Müzisyenler
İDİL BURSA viyolonsel
DOĞA ÇETİN keman
MERCAN DEMİRKANLI flüt
ASLIHAN GENÇGÖNÜL viyolonsel
SİMAY GÖNÜLTAŞ fagot
NORA HEDER viyola
SEHER KARABİBER flüt
BİLLUR ONGUN trompet
CANSU ÖZDAMAR piyano
İREM ÖZYİĞİT kontrbas
İLKE IŞI TUNCER keman

ECE SELİN YÜKSEL flüt
İLKE IŞI TUNCER keman
İDİL BURSA viyolonsel

Johann Christian Bach
Flüt, Keman ve Viyolonsel için Üçlü Do Majör, W.YB 47

ECE SELİN YÜKSEL flüt
İLKE IŞI TUNCER keman

Wolfgang Amadeus Mozart (düz. J.M. Guthrie)
On İki Düet, K. 487: No. 1, 2, 4, 6, 7, 8, 11, 12

İLKE IŞI TUNCER keman
İDİL BURSA viyolonsel

Johan Halvorsen / Georg Frideric Handel
Keman ve Viyolonsel için Pasakalya Sol minör

SEHER KARABİBER flüt
İREM ÖZYİĞİT kontrbas

Joseph Fiala
Konçertant İkili Fa Majör

AYŞEGÜL SARICA piyano

Franz Schubert
Impromptu Mi bemol Majör, D. 899 No. 2
Impromptu Sol bemol Majör, D. 899 No. 3
Impromptu La bemol Majör, D. 899 No. 4

Arasız 60’ sürer.

KONSERE DOĞRU
29.09.2020 SA | İKSV YouTube kanalı
Melis Alphan’ın Ece Çiftçi ile söyleşisi: Bir Başarı Hikâyesi

Yarının kadın yıldızlarını bugünden keşfedenlerden olmak için sizleri bu konsere mutlaka bekliyoruz! Üstün yetenekli gençlerimizin uluslararası alanda kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak amacıyla başlattığımız, sizlerin katkıları ve TSKB’nin desteğiyle daha ilk yıllarında pek çok başarılı gencimize ulaştığımız bu projeye hız kesmeden devam ediyoruz.
İlk iki yılında toplam 28 genç kadın müzisyenimizin yurtdışında eğitimlerine, yarışmalara ve orkestra seçmelerine katılmalarına veya iyi bir çalgıya sahip olmalarına katkıda bulunarak yıldızlarının giderek parlamasını gururla izledik. Şimdi içlerinden bazıları dünyanın en iyi okullarında okuyor, bazıları önemli orkestralarda çalıyor, hatta bazıları ilk albümlerini yayımladı. Her birinin ismini gelecekte daha da çok duyacağız ve başarılarını her zaman coşkuyla alkışlayacağız.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yeşim Gürer Oymak başkanlığında Ufuk & Bahar Dördüncü, Cem Mansur, Hakan Şensoy ve İris Şentürker’den oluşan seçici kurulun bu yıl desteğe değer bulduğu 12 aday, fonda toplanan tüm tutardan ihtiyaç kapsamları gözetilerek destek alıyorlar. İçlerinden beşi ise Yarının Kadın Yıldızları konserinde bizlerle birlikte olacaklar. Yarının Kadın Yıldızları projesinin üçüncüsünde kanaat önderimiz olarak piyanist Ayşegül Sarıca da sahnede konuğumuz olacak.

Geleceğimizi aydınlatacak genç kadın müzisyenlerimizi gelin birlikte alkışlayalım!

ÇEKİM MEKÂNI: SÜREYYA OPERASI
1924 yılında Kadıköy’de şehrin kültür hayatını çağdaşlaştırmak ve zenginleştirmek için müzik ve sahne sanatlarına uygun bir bina yaptırmaya karar veren Süreyya İlmen Paşa, bu amacını gerçekleştirmek için Avrupa’daki ünlü opera binalarını gezerek yaptıracağı binanın fuayesini Champs-Élysées Tiyatrosu’nu, iç bölümlerini ise Alman tiyatrolarını örnek alarak tasarladı. Süreyya Paşa opera temsillerine uygun bir bina hedeflese ve hatta Süreyya Opera Topluluğu ismiyle bir opera topluluğu kursa da Süreyya Operası’nın sahne bölümü yapılamadığı, gerekli teknik donanım, kulis, sanatçı odaları ve benzer mekânlar tamamlanamadığı için burada hiç opera oynanamadı ve 1927’de açılan Süreyya Paşa Tiyatro ve Sineması, 2005’e kadar sinema olarak işletildi. Süreyya Paşa’nın ölümünden sonra kültür hizmetlerinde kullanılmak şartıyla Darüşşafaka Cemiyeti’ne verilmiş olan bina, 2005’te Kadıköy Belediyesi’nce 49 yıllığına kiralanarak restore edildi ve 2007’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası olarak kapılarını açtı.

Yapısal olarak iki ana üniteden oluşan binanın asıl büyük bölümü seyir salonu, yarım kalmış sahne ve girişteki altlı üstlü fuayeden oluşan ve tiyatro fonksiyonlarını cevaplayan mekânları barındırır. Fuayeden iki taraflı merdivenlerle çıkılan en üst kısımdaki büyük toplantı salonu ise binanın ikinci ünitesini oluşturur. Binanın bütünü, devrinin Avrupa'daki mimari dekorasyon anlayışını yansıtır: Cephesi ve iç mekânlar figürlü rölyeflerle, tavanlar ise freskler ve yaldızlı kartonpiyerlerle bezelidir. Yapının cephesinde ve sahne portal çerçevesinde heykeltıraş İhsan Özsoy'a ait kabartma heykeller yer alır. Kadıköy Belediyesi’nin kapsamlı restorasyonunda opera temsilleri için gerekli olan mekânlar ile aydınlatma, ses gibi donanımlar eklenmiştir. 48. İstanbul Müzik Festivali, bu konsere ev sahipliği için Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’na teşekkürlerini sunar.

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 20.00 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT