Yeni Ahit

Yeni Ahit

Tarihler: 26 Mart 2021 Cuma ~ 26 Mart 2021 Cuma 20:30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: https://filmonline.akbanksanat.com/

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 26, 2021 ~ Mar 26, 2021

Belçika, Fransa, Lüksemburg / Kurmaca / 112' / HD / Renkli / 2015

Tanrı yaşıyor, hem de Brüksel’de bir apartmanda. Ama pek huysuz bir adam; karısıyla kızına pek kötü davranıyor. Masum kızı hakkında pek az şey biliyoruz aslında: Kendisi 10 yaşında, adı da Ea. Bir gün, tahammülü tükenince, Ea babasının en büyük sırrını, yani dünyadaki herkesin öleceği tarihi SMS’ler yollayarak ifşa eder. Ardından da evden kaçıp altı yeni havari bulmaya karar verir. Belçikalı oyun yazarı, senarist ve yönetmen Jaco Van Dormael’in 2009 tarihli hit filmi Bay Hiçkimse’den sonra çektiği ilk film olan bu gerçeküstü komedi, ilk kez Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterildi ve Belçika'nın Oscar adayı olarak ilan edildi.

Yönetmen: Jaco Van Dormael
Senaryo: Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig
Görüntü Yönetmeni: Christophe Beaucarne
Yapımcı: Jaco van Dormael, Olivier Rausin, Daniel Marquet
Müzik: Hervé De Luze
Müzik: An Pierlé
Ses: Dominique Warnier, François Dumont, Michel Schillings
Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau, Laura Verlinden, Serge Larivière, Pili Groyne

Özgeçmiş
Jaco Van Dormael 9 Şubat 1957’de Belçika’da doğdu. Brüksel'in ünlü film okulu INSAS’ta öğrenciyken çektiği ilk kısa filmi Maedeli la Brèche, 1981 Akademi Ödüllerinde En İyi Öğrenci Filmi ödülünü kazandı. Van Dormael'in ilk uzun metrajlı filmi Toto le Héros (1991), Cannes Film Festivali'nde Camera d'Or ödülünü kazandı. Beş yıl sonra, Le huitième jour (1996) filmi Cannes’da ana yarışmada gösterildi ve, iki başrol oyuncusu Daniel Auteuil ve Pascal Duquenne birlikte En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan üçüncü uzun metrajlı filmi Mr. Nobody (2009), festivalde Biografilm ödülünü kazandı. En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere Belçika'nın Oscar'ları olarak bilinen Magritte Ödülleri'nde altı ödülün sahibi oldu.

Filmografi
2015 The Brand New Testament
2011 Kiss & Cry
2010 Eole (Kısa / Short)
2009 Mr. Nobody
2006 La ceinture (Kısa / Short)
1995 Lumière and company (Belgesel / Documentary)
1991 Toto le héros
1985 De boot (Kısa / Short)
1985 È pericoloso sporgersi (Kısa / Short)
1983 Sortie de secours (Belgesel / Documentary)
1982 L'imitateur (Belgesel / Documentary)
1981 Stade 81 (Belgesel / Documentary)
1980 Maedeli la brèche (Kısa / Short)

Katıldığı Festivaller
Cannes Film Festival - Directors’ Fortnight, Karlovy Vary International Film Festival, Haifa International Film Festival, Palm Springs International Film Festival, Sitges Film Festival

Ödüller
2015 Biografilm (Bolonya) Avrupa İzleyici Ödülü
2015 Haugesund İzleyici Ödülü, Neşe Ödülü
2015 Avrupa Film Akademisi Yapım Tasarım Ödülü

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Biletino Etkinlikleri Çocuk Oyunları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT