Şen Dul

Tarihler: 10 Mart 2009 Salı ~ 14 Mart 2009 Cumartesi 10, 12, 13 Mart Saat 20:00, 14 Mart Saat 16:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: Salon: ( A-D): 20 TL - (E-N): 16 TL - 8 TL (indirimli) - Loca: 6 TL - 3 TL (indirimli)

Nereden Alınır: http://www.dobgm.gov.tr/

Telefon: 0 (216) 346 15 31 (120/121)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2009 ~ Mar 14, 2009
Opera: Şen Dul
Operet 3 Perde
Franz LEHAR
Libretto: Victor LEON / Leo STEIN
Orkestra Şefi: Peter VALENTOVIC / Serdar YALÇIN
Sahneye Koyan: Aytaç MANİZADE
Dekor: Ferhat KARAKAYA
Kostüm: Ayşegül ALEV
Koro Şefi: Markus BAISCH
Koreografi: Sibel KASAPOĞLU
Işık: Metin KOÇTÜRK
Baron Mirko Zeta: Şamil GÖKBERK / Sevan ŞENCAN
Valencienne: Deniz ERDOĞAN / Pınar T. ÜNKER
Danilo Danilowitch: Hakan AYSEV / Zafer ERDAŞ
Hanna Glawari: Peyman DORKAN / Hande SONER / Şebnem A. USANMAZ
Camille de Rosillion: A. Murat ERENGÜL / Turgut İPEK
Vicomte Cascada: Caner AKGÜN / Göktuğ ALPAŞAR
Raoul de St. Brioche: Burak DÖRDÜNCÜ
Bogdonowitsch: Barbaros TAŞTAN
Sylviane: Sitare ÇELEBİ
Kromow: Ayhan KAHYA
Olga: Arzu G. YÜCEER
Pritschitesch: Ufuk KARAKOÇ
Preskovia: Yeliz ÇELİKKOL
Njegus: Yücel ÖZEKE
Lolo: Betül GÖRGÜLÜ
Dodo: G. Şöhret İNANÇ
Jou-Jou: Ela GÜRTEN
Frou-Frou: Eda ERDAŞ
Clo-Clo: Nursel DİNLER
Margot: Özlem ABACI

1. PERDE
Paris`te Pontevedrino Elçiliği`nin balo daveti. Baron Zeta, ev sahibi ve sefir olarak temsil ettikleri Pontevedrino Prensinin doğum gününü Paris`te kutlamanın sevincini duymaktadır.
Cascada, St. Brioche gibi Paris`li bekar erkeklerin elçiliğin memurlarının eşleriyle flörtleri gözden kaçmaz. Müsteşar Kromov, karısı Olga`yı her an ikaz ederken, namusluluk sözünü dillerden düşürmeyen Zeta`nın karısı Valencienne, Paris`li bekar Camille de Rosillon ile çok samimidir. Rosillon, Valencienne`in yelpazesine “seni seviyorum" diye yazar. Bu, tüm oyun boyunca sihirli bir kilit gibi birçok olaya vesile olacaktır.
Davetliler, geç kalan Madam Hanna Glawari`yi beklemektedirler. Gelecek olan güzel kadın, para babası bankerin dul karısıdır ve beş yüz milyonluk servetin varisidir. Bu yüzden genç dul, eğer bir Paris`li ile evlenirse, ulusal gelir Fransa`ya geçecektir. Onun için kendisine Pontevedrino`lu bir bekar bulunmalıdır.
Baron Zeta, elçiliğin sekreteri olan Kont Danilo`yu aday olarak gösterir. Danilo eğlenceye çok düşkündür, ama Zeta`nın da en güvendiği adamdır. Bu arada Valencienne, Camille de Rosillon ile başbaşadır.
Hanna Glawari, peşinde bir çok erkek olduğu halde salona girer. İltifatlara inanmayan Şen Dul Glawari için tüm erkekler birdir ve ona değil, paralarına aşıktır. Yandaki salona Zeta`nın koluna girerek geçer. Bu sırada Maksim`den sarhoş dönen Kont Danillo, bir köşeye çekilerek uykuya dalar. Ancak Glawari`nin dönüşü onu rahatsız etmiştir.
Madam Glawari ve Danilo karşılaşırlar. Danilo, Glawari`ye kızgındır. Çünkü bankerle evlenmeden önce Glawari`yi o istemiştir. Ne var ki bu evlenmeye amcası karşı çıkmıştır. Baron Zeta, Danilo`ya vatani görevini verir. Beş yüz milyon ülkede kalacaktır. Bunun için de bu evlenme olmalıdır. Danilo`nun itirazı boşunadır.
Balo, neşeyle sürmektedir. Glawari dans teklifleri almaktadır ama o Kont`u tercih eder. Danilo ise reddeder ve kurnazca bir yola başvurur. Glawari`nin dansını açık arttırmaya koyar. On bin frangı kim verirse, şen dul onunla dans edecektir. Bu söz üzerine, davetliler arasında bulunan bütün erkekler salondan uzaklaşır. Akıllı Danilo, kaçan erkekleri göstererek Glawari`den güzel bir intikam almıştır.

2. PERDE
Madam Glawari`nin verdiği davette gerçek anlamda bir Pontevedrino gecesi yaşanmaktadır. Madam, ormanda yaşayan bir perinin öyküsünün anlatıldığı "Vilja" şarkısını söyler. Davetlilerin çevreye yayılışından hemen sonra Danilo gelir. Gecikmesine öfkelenen Zeta, bulduğu yelpazeyi Danilo`ya verip, sahibini bulmasını isteyerek ayrılır. Madam Glawari ve Kont yalnız kalırlar. Söyledikleri düet iki eski sevgiliye çocukluk günlerini anımsatır. Glawari gider. Bu sefer onu paylaşamayan Cascada ve St. Brioche girerler. Daha sonra Baron Zeta gelir. Mektubu incelemek üzere yan tarafa geçerler. Valencienne ve Camille girerler. Valencienne çok namuslu bir kadın olduğunu söyleye söyleye yandaki kulübeye sevgilisiyle birlikte girer.
Uşak Njegus, pavyonun önünde telaş içindedir. Zeta, Danilo ile gelir. Uşak pavyonu açamaz., ama içerdekilerden birinin Rosillon olduğunu söyler. Bunun üzerine Baron anahtar deliğinden içeriyi gözetler. Ancak karısını farkedince fenalık geçirir. Kendine gelir gelmez kapıyı açmaları için bağırır. İçeriden Camille de Rosillon ile Glawari çıkınca Danilo ve Zeta şaşkına dönerler. Öte yandan birşeyden haberi yokmuş gibi Valencienne gelir.
Canlı melodilerle örülü kentet başlamıştır. Madam Glawari, içeriye dolan davetlilere Rosillon ile evleneceğini söyler. Herkes şaşkınlık içindedir. Danilo işe karışır, şen dulun iyi yapmadığını içeren bir masal anlatır. Kırılmış ve hiddetli bir biçimde "Giderim Maksim`e" şarkısını söyleyerek uzaklaşır. Glawari sevinçle davetlilere dönerek, Danilo`nun onu sevdiğini haykırır. Herkes mutluluk içindedir.

3.PERDE
Maksim`de "Grisette" kızlar dans etmektedir. Danilo, Glawari`ye Rosillon ile evlenmesini yasakladığını söyler. Madam Glawari, kulübedeki kadının kendisi olmadığını, bir başka evli kadını kurtarmak için bu oyunu hazırladıklarını söyler. Bu sırada kulübede bulduğu yelpazeyi getirir. Bunun üzerine Zeta, o kadının kendi karısı olduğunu anlar ve onu boşadığını söyler. Davetlilerin şaşkın bakışları içinde Glawari`ye artık bekar olduğunu ve vatanı için elini uzattığını belirtir. Danilo, Glawari`yi sevdiğini söyler. Ancak, Glawari, tekrar evlenirse parasının olmayacağını belirtir.
Baron ve Barones, dikkatlerini yelpaze üzerinde toplarlar. Valencienne, yelpazedeki yazıyı kocasından okumasını rica eder. Yelpazede "ben çok namuslu bir kadınım" sözleri bulunmaktadır. Bunun üzerine Zeta, karısına dönerek "bunu hiç bilmiyordum" der.
Perde davetlilerin neşe ve coşkusuyla kapanır.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT