Irak Asıllı Alman Yazar Abbas Khider ´Der falsche Inder´ Adlı Kitabından Okuyor

Tarihler: 02 Eylül 2010 Perşembe ~ 02 Eylül 2010 Perşembe 19:00

Yer: Goethe-Institut İstanbul

Ücret: Giriş Ücretsizdir

Adres: Goethe-Institut İstanbul, Kütüphane Yeniçarşı Cad. 32 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2010 ~ Eyl 2, 2010

Abbas Khider 1973`de Bağdat`ta doğdu. 19 yaşında politik angajmanı nedeniyle tutuklandı. Serbest bırakıldıktan sonra 1996`da Irak`tan kaçtı. Abbas Khider 2000 yılından beri Almanya`da yaşıyor. Münih ve Potsdam`da felsefe ve edebiyat bilimi okudu. Şimdiye dek çeşitli yerlerde şiirleri yayımlandı.

"Der falsche Inder" ("Sahte Hintli") Abbas Khider`in ilk romanı. Roman, ülkesindeki savaş ve baskıdan kaçan ve sonunda Almanya`da mülteci olan genç bir Iraklı`nın hayat hikâyesini anlatıyor. Bu başlangıçla son arasında, Kuzey Afrika ve Avrupa`dan geçen uzun ve dramatik bir kaçış yatıyor. Romanın ben-anlatıcısı kaçışı esnasında başka kaçaklar, sınırdan adam geçirenler ve sahtekârlarla karşılaşıyor.

Abbas Khider 2010’da Robert Bosch Vakfı`nın anadili Almanca olmayan ama Almanca yazan yazarlara verdiği Adelbert von Chamisso Teşvik Ödülü`nü aldı. Yazar, yine 2010 yılında, Irak Kültür Teşvik Topluluğu`nun (I.C.S.A.) Edebiyat Onur Belgesi`yle ödüllendirildi.

Okumanın moderasyonunu yazar ve gazeteci Dilek Zaptçıoğlu yapacaktır. Metinlerin Türkçe çevirisini Cemal Ener yaptı.

Almanca; Türkçeye ardıl çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT