3. Genç Yaratıcı Girisimciler Kulübü Toplantısı

Tarihler: 03 Mart 2011 Perşembe ~ 03 Mart 2011 Perşembe 18:30

Yer: Cezayir Restaurant

Adres: Hayriye Caddesi 12, Galatasaray İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 99 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2011 ~ Mar 3, 2011

British Council Sanat Bölümü`nün düzenlediği 3. Genç Yaratıcı Girisimciler Kulübü Toplantısı`na Afrika edebiyatını İngiltere`ye tanıtmasıyla dikkat çeken, Granta Edebiyat Dergisi`nin yardımcı editörü Ellah Allfrey konuk olarak katılıyor.

3 Mart 2011, Persembe günü, saat 1830`da, İstanbul Cezayir Restaurant`ta düzenlenecek olan söylesi, Türkiye`nin en önemli elektronik yayın yapan güncel edebiyat dergisi Sabitfikir.com`un editörü Elif Bereketli`nin yönetiminde gerçeklesecek.

2010 yılında yine British Council`ın konuğu olarak Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Festivali`ne de konuk olan Ellah Allfrey`le İpek Çalıslar bir söylesi düzenlemisti. Bu sene ise, 3. Genç Yaratıcı Girisimciler Kulübü Toplantısı`nın konuğu olarak Allfrey, yayıncılık ve edebiyat alanında çalısan, Türkiye edebiyatını baska ülkelere tasımak için emek veren genç girisimcilere yayıncılık alanındaki tecrübelerinden bahsedecek.

Ellah Allfrey`in Edebi Hayatına Kısa Bir Yolculuk

Yeni akım edebiyatın uluslararası yayın yapan öncülerinden Granta Edebiyat Dergisi`nin yardımcı editörlüğünü sürdürmektedir. Penguin Yayınları`nda baslayan yayıncılık kariyerine Jonathan Cape, Random House`da devam etti. Farklı dillerde üretilen edebiyatlara ilgisiyle tanındı ve çesitli uluslararası edebiyat ödülleri kazanan Allfrey`in Simone de Beavoir ve Fernando Pessoa`dan, Ngugi ve Thiongo ve Chinua Achebe Dinaw Mengestu`dan çevirileri yayımladı.

Editörlüğünü yaptığı Evie Wyld, Orange-Prize`n final adayları arasına seçildi. Edebiyattan tarihe kadar birçok alanda ve Julian Barnes, Ian McEwan, Sara Wheeler ve Bettany Hughes gibi yazarlarla çalısan Allfrey, 2010 Afrika edebiyatı Caine Ödülleri`nde jüri üyeliğinde bulundu.

Söylesiyi sorularıyla yönlendirecek olan Elif Bereketli, çevirmenliğinin yanı sıra, sanal edebiyat dergisi Sabitfikir.com ve Türkiye`nin en büyük elektronik kitap alısveris sitesi İdefix`in editörlüğünü yapmakta ve Taraf Gazetesi`nin kitap ekinde yazılarıyla yer almaktadır. İdefix`in yaklasık iki yıl önce hayata geçirdiği sabitfikir.com, artık İdefix üyelerinin siparisleriyle birlikte ücretsiz olarak gönderilecek.

Ellah Allfrey ile röportaj yapmak isteyen basın mensuplarının asağıda iletisim bilgileri bulunan British Council çalısanı ile önceden iletisime geçmeleri ve randevu almaları gerekmektedir.

Söylesi sırasında İngilizce - Türkçe simultane çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT