Bana Yıldızlardan Yemek Yap

Tarihler: 04 Ekim 2011 Salı ~ 04 Ekim 2011 Salı 4 Ekim Salı 19:00

Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Giriş ücretsizdir

Nereden Alınır: www.ifturquie.org

Adres: İstiklal Cad. N:4 Taksim Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2011 ~ Eki 4, 2011

İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE EDEBİYAT SÖYLEŞİSİ
BANA YILDIZLARDAN YEMEK YAP
Özdemir İNCE, Jean ORIZET ve Antoine WESTERMANN

4 ekim salı, 19:00
Simültane çeviri. / Giriş ücretsizdir.

"Şehir ve Yemek" teması etrafında düzenlenen İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali çerçevesinde, Fransa’nın en önemli şeflerinden Antoine Westermann, Türk şair Özdemir İnce ve Fransız şair Jean Orizet ile İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde bir söyleşide bir araya gelecek.

Orizet’nin Westermann ile gerçekleştirdiği ve Cherche-Midi Yayınevi tarafından yayınlanan albüm-kitap şeklindeki nehir söyleşisi Bana yıldızlardan yemek yap, üç kez Michelin yıldızıyla ödüllendirilen ünlü şefin deneyiminden yemek sanatına bir şairin bakışını getirmekte.

Şair, denemeci ve köşe yazarı Özdemir İnce Lautréamont, Rimbaud, Cavafis, Séféris, Ritsos ve Adonis’i Türkçe’ye çevirdi. İnce, kırka yakın şiir ve deneme kitabı yayımladı. Eserleri yirmiye yakın dile çevrildi. İnce, Mallarmé Akademisi (Paris) ve Avrupa Şiir Akademisi (Lüksemburg) üyesi. Fransa’da Max Jacob, Bulgaristan’da Penio Penev ödülü aldı.

Şair, yazar, eleştirmen ve Cherche-Midi Yayınevi’nin kurucularından Jean Orizet’nin şiir, düz yazı ve antolojiden oluşan otuza yakın yayınlanmış eseri bulunmakta. Yapıtının tümü için Fransız Akademisi’nin Büyük Şiir Ödülü’ne layık görülen Orizet, aynı zamanda, SACEM Şairler Büyük Ödülü ve Société des Gens de Lettres Büyük Şiir Ödülü’ne de sahip.

Antoine Westermann’ın 1970 yılında aldığı ve şefliğini yaptığı, Strasbourg’daki Buerehiesel restoranı 1975, 1984 ve 1994 yıllarında Michelin yıldızıyla ödüllendirildi. 2006 yılında, mesleğinin doruğundayken işletmesini aldığı Paris’deki efsanevi Drouant restoranı basın tarafından günümüzün en iyi restoranlarından biri olarak gösterilmekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT