Buluşmalar. Alman Edebiyatı Yayınevi Metropolü İstanbul‘da.

Tarihler: 11 Ocak 2011 Salı ~ 11 Ocak 2011 Salı 11 Ocak 2011, saat 18.00

Yer: Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu

Nereden Alınır: www.goethe.de/istanbul

Adres: İnönü Cad. 10 Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2011 ~ Oca 11, 2011
Okuma ve Söyleşi
11 Ocak 2011, saat 18.00
Goethe-Institut Istanbul ve Literarisches Kolloquium Berlin işbirliğiyle

Buluşmalar. Alman Edebiyatı Yayınevi Metropolü İstanbul‘da.

Almanya‘dan beş başarılı yazar, Nora Bossong, Julia Schoch, Thomas Lehr, Kristof Magnusson ve David Wagner yeni yılın başında yayınevi metropolü İstanbul’a geliyor. Gelecek olan yazarlar, birçok uluslararası alanda da tanınmış ve beğenilmiş kitap yazdılar. Gerçekleştirilecek olan etkinlik, 2009 yılında „Yayınevi Metropolü İstanbul“ başlığı altında gerçekleştirilmiş olan okumaların bir devamı niteliğini taşıyor. Bu etkinlik çerçevesinde tanıtılan kitapların birçoğu aradan geçen iki yılda Türkçeye çevrildi ve Türkiye’de yayınlandı.

Başvuru gereklidir.
LCV: En geç 7 Ocak tarihine kadar: oezlem.kaymak@istanbul.goethe.org

www.goethe.de/istanbul
www.istanbul.diplo.de

Yazarlar:

Nora Bossong 1982 yılında doğdu. Leipzig, Potsdam, ve Roma’da kültür bilimi, felsefe ve edebiyat okudu. İlk romanı „Gegend“ 2006 yılında , ilk şiir kitabı "Reglose Jagd" başlığıyla 2007 yılında yayınlandı. Birçok ödül aldı; ayrıca ABD’de New York Üniversitesi’nin „Alman Evi“nde ve Çin‘de Nanjing Üniversitesi’nde konuk yazar olarak bulundu. Nora Bossong, İstanbul’da, 2009 yılında Frankfurter Verlagsanstalt tarafından yayınlanan "Webers Protokoll" adlı romanını tanıtacak.

Thomas Lehr 1957 yılında Speyer’de doğdu, 1979 yılından beri Berlin’de yaşıyor. Berlin‘de biokimya ve fen bilimleri okudu. İlk romanı "Zweiwasser oder die Bibliothek der Gnade" 1993 yılında yayınlandı. 1999 yılından itibaren yalnızca serbest yazar olarak çalışmaya başladı. Romanlarıyla aldığı çok sayıda ödülün arasında 2011 Berlin Edebiyat Ödülü de yer alıyor. Thomas Lehr, İstanbul’da 2010 yılında Hanser Yayınevi tarafından yayınlanan ve Alman Kitap Ödülü listesine giren "September. Fata Morgana" adlı romanını tanıtacak.

Kristof Magnusson 1976 yılında Hamburg’da doğdu. 1996-1998 yılları arasında New York City’de gönüllü olarak evsizler ve Yahudi soykırımından kurtulanlar için çalıştı. 1998 yılından itibaren Leipzig, Berlin ve Reykjavík’de edebiyat okudu. 2005 yılında çıkan ilk romanı "Zuhause" ile Rauriser Edebiyat Ödülü’nü aldı. Magnusson yazar ve çevirmen ve tiyatro yazarı olarak çalışıyor. İstanbul’da, 2010 yılında Antje Kunstmann Yayınevi tarafından yayınlanan "Das war ich nicht" adlı romanını tanıtacak.

Julia Schoch 1974 yılında, Brandenburg’da Bad Saarow’da doğdu. Uzun yıllar Montpellier, Paris ve Bükreş`te yaşadı. Bugün, Alman dili ve edebiyatı ve Roman dilleri ve edebiyatı okuduğu Potsdam’da yaşıyor ve 2003 yılından bu yana serbest yazar olarak çalışıyor. Kitapları ve çevirileri ile pek çok ödülün sahibi oldu. Julia Schoch, İstanbul’da 2009 yılında Piper Yayınevi tarafından yayınlanan ve Leipzig Kitap Fuarı Ödülü’ne aday olan “Mit der Geschwindigkeit des Sommers" adlı romanını tanıtacak.

David Wagner 1971 yılında Andernach am Rhein’da doğdu. Bonn, Paris ve Berlin’de genel ve karşılaştırmalı edebiyat bilimi ve sanat tarihi okudu ve uzun bir süre Roma, Barcelona ve Meksiko City’de yaşadı. Bugün Berlin’de yaşıyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung ve Die Zeit gibi gazeteler için köşe yazıları ve kültür ve sanat konulu yazılar yazdı. 2000 yılında "Meine nachtblaue Hose" adlı ilk romanı çıktı. Romanlarının yanısıra ve birçok şiir, öykü ve deneme kitabı yayınlandı. David Wagner, İstanbul‘da 2009 yılında Rowohlt Yayınevi tarafından yayınlanan "Vier Äpfel" adlı romanını tanıtacak.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT