Çırağan Okumaları Farklı Ülke Edebiyatlarını Ağırlıyor

Tarihler: 03 Mart 2011 Perşembe ~ 03 Mart 2011 Perşembe 19.00 – 21.00

Yer: Çırağan Palace Kempinski, Saray Girişi, Mabeyn Salonu

Ücret: Katılım ücretsizdir; rezervasyon zorunludur

Adres: Çırağan Caddesi 32 Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 03 73

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2011 ~ Mar 3, 2011

Türkiye’de henüz pek yerleşmemiş bir gelenek olan “yazar okumaları”nı yaygınlaştırmak misyonuyla Mayıs 2009’dan bu yana her ay “Çırağan Okumaları”nı düzenleyen Çırağan Palace Kempinski ve Kalem Ajans, bugüne kadar 3000’den fazla edebiyatseveri birçok değerli yazarımızla buluşturma fırsatı sunmanın, okuma etkinliklerinin yaygınlaşması için öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çırağan Okumaları Ekim 2010’da Japon edebiyatıyla başladığı ülke edebiyatları etkinliklerine Mısır ile devam ediyor. Üllkelerin edebiyatlarını ele alıp o dilden Türkçe’ye yapılan çevirilerin varlığına dikkat çekmek, değerli çevirmenlerine teşekkür etmek, farklı dünyalara kapılar açmak amacını taşıyan bu okumaların Mart etkinliği, konuklarını, doğumunun 100. yılında, 1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Necip Mahfuz’un kaleminden Mısır’ı okumaya davet ediyor.

Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” adlı romanı, Necip Mahfuz’un da aralarında olduğu birçok dünya edebiyatından yazarı dilimize kazandıran değerli çevirmenve yayıncı İlknur Özdemir’in sesinden dinlenecek.

“Başkanın Öldürüldüğü Gün” Romanın Konusu

1970 yılında Mısır Devlet Başkanı Nasır`ın ölümünden sonra başa geçen Enver Sedat, 1973 yılındaki Arap-İsrail Savaşı`nda Sina`yı geri alarak gösterdiği başarının ardından İnfitah denilen açık kapı politikasını uygulamaya koymuştu. Devlet kurumları özelleştirilmiş, Mısır piyasası Batı`ya kapılarını açmıştı.

1981`de, zaferinin yıldönümü kutlamalarının yapıldığı gün, askeri birliklerin geçit töreni sırasında Sedat, köktendinci olduğu sonradan anlaşılan üniformalı biri tarafından vurulur. Mahfuz`un bu suikasttan birkaç yıl sonra yazdığı bu kısa roman, sadece Başkanın son gününü işlemekle kalmıyor, Elvan ile Randa`nın, Mısır`ın orta sınıfından iki genç nişanlının zor zamanlarda yaşanan aşkını da anlatıyor.

Mahfuz`un, bir aşk hikâyesinin fonunda ülkesinin geçirdiği dramatik bir dönemi başarıyla işlediği romanda, Başkanın öldürülmesi, o gün işlenen tek cinayet olarak kalmayacak, iki gencin hayatları bir başka ölümle birlikte beklenmedik bir yöne sapacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT