Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum Kitabı Paneli

Tarihler: 03 Kasım 2010 Çarşamba ~ 03 Kasım 2010 Çarşamba

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası, İbrahim Bodur Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Boğaziçi Üniversitesi 34342 Bebek, İstanbul Bebek İstanbul

Telefon: 0212 359 54 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2010 ~ Kas 3, 2010

Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi (OBAAM), Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ve Alpha Bank Tarihsel Arşivi’nin işbirliğiyle hazırlanan, Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum (Economy and Society on Both Shores of the Aegean) adlı kitabı, bir panelle tartışmaya açacak. 3 Kasım Çarşamba günü 17:00- 19:00 saatleri arasında, Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda İngilizce olarak gerçekleştirilecek panelin açılış konuşmasını, OBAAM Müdürü Sima Benaroya yapacak. Panele; Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Edhem Eldem, Alpha Bank Tarihsel Arşivi Danışmanı ve Atina Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kostas Kostis, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdem ve kitabın editörleri katılacak.

Alpha Bank Tarihsel Arşivi yayınları kapsamında 2010 yılının başında basılan kitabın çıkış noktasını, 2004-2007 yılları arasında aylık olarak gerçekleştirilen “Osmanlı’nın Son Dönemlerinde Rum Ortodoks Toplulukları” konulu seminer serisi oluşturdu. Seminerlerde; üniversite ve araştırma merkezlerinde çalışan Türk ve Yunan tarihçiler, antropologlar ve sosyal bilimciler yer aldı. Seminer bildirilerinde incelenen konular; cemaatlerarası ilişkiler, ulusal ve sosyal kimlikler, ticari faaliyetler, sosyal ağlar, mübadele ve Ekümenik Patriklik gibi sosyal ve ekonomik koşullar üzerinde yoğunlaştı. Ege Denizi’nin iki yakasından tarihçiler arasındaki akademik tartışmalara ve uluslararası literatüre katkı sağlamak amacıyla, katılımcıların 3 akademik yıl boyunca seminerlerde sundukları tebliğlerin metinleri, OBAAM Bilimsel Yöneticisi Dr. Lorans Tanatar Baruh ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Vangelis Kechriotis tarafından bir kitaba dönüştürüldü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT