Medya Özgürlüğü

Tarihler: 13 Ocak 2010 Çarşamba ~ 13 Ocak 2010 Çarşamba 14.00-17.00

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu Kurtuluşderesi Cad. No:47 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2010 ~ Oca 13, 2010
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Miklos Harastzi’yi ağırlıyor. AGİT bağlamında basın özgürlüğünün tartışılacağı “Medya Özgürlüğü” başlıklı konferans, 13 Ocak Çarşamba günü Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Medya Özgürlüğü” konferansı; yazılı, görsel ve dijital medya ile süreli ve süresiz tüm yayınları kapsayan geniş bir çerçevede medya özgürlüğü kavramını tartışmaya açıyor.

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Miklos Haraszti, AGİT üyesi 56 ülkedeki medya gelişmelerini izleme, ifade özgürlüğü ihlallerinde erken uyarıda bulunma ve AGİT’in basın özgürlüğü taahhütleri ile tam uyum sağlanmasının teşvik edilmesi görevlerini üstleniyor.

Miklos Haraszti
AGİT Medya Özgürlüğü Temsilciliğine 10 Mart 2004 tarihinde atanan Miklos Haraszti, Macaristan vatandaşı bir yazar, gazeteci, insan hakları savunucusu ve akademisyendir. Budapeşte Üniversitesi’nde felsefe ve edebiyat eğitimi alan Haraszti, 1976 yılında Macar Demokratik Muhalefet Hareketi’nin kuruluşunda görev aldı. 1980 yılında Sovyet yeraltı yayınlarından Beszélo dergisinin editörlüğünü üstlenen Miklos Haraszti, 1989’da serbest seçimlere geçiş üzerine yuvarlak masa müzakerelerine katıldı. Macar parlamentosunda 1990-1994 yılları arasında görev aldıktan sonra, demokratikleşme ve medya politikaları konularında çeşitli üniversitelerde ders vermeye başladı. “Bir İşçi Devletinde Bir İşçi” ve “Kadife Cezaevi” gibi birçok makalesi ve kitapları çeşitli dillere çevrilen Miklos Haraszti’nin makaleleri The New York Times ve The Washington Post gazetelerinde de yayınlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT