Müzeler ve Değişim

Tarihler: 15 Mayıs 2009 Cuma ~ 15 Mayıs 2009 Cuma 15 Mayıs Cuma

Yer: Santral Kampüsü

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2009 ~ May 15, 2009
“Müzeler ve Değişim” BİLGİ’de Tartışılıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat Yönetimi Programı, Türkiye’ye komşu ülkelerdeki müzecileri ve akademisyenleri uluslararası platformda biraraya getiriyor. “Müzecilik ve Değişim” başlıklı sempozyum 15 Mayıs Cuma günü Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Müzelerin toplumsal meşrutiyetlerini korurken sosyal baskılarla nasıl başa çıktıklarını ortaya koymayı amaçlayan “Müzeler ve Değişim” başlıklı sempozyumda, içinde bulundukları toplumların ihtiyaçlarına ve beklentilerine uyum sağlamayı amaçlayan müzelerin yaşadığı sorunlar ele alınıyor. Konferansta ayrıca “Ekonomik krizleri, sosyal huzursuzlukları, siyasi karışıklıkları, devrimi, göçü, savaşı ve çatışmayı deneyimleyen toplumlardaki çeşitli baskılara nasıl cevap verebilirler?”, “Kültürel miras ve hafıza kurumları olan müzeler, vizyon değiştirme ve bazen çok radikal olabilen değişikliklere ayak uyduracak stratejiler geliştirme yetisine sahip midirler?”, “Tüm bunlar koleksiyon oluşturma, koruma ve sergileme gibi müzecilik fonksiyonlarını nasıl etkilemektedir? soruları, müzecilik alanının önemli isimleriyle tartışılıyor.

Türkiye’ye komşu ülkelerden gelen müzecileri ve akademisyenleri, Avrupa’nın doğusunda kalan müzeleri tartışmak üzere bir araya getirecek olan etkinlikte; Türkiye’de müzelerin hangi tarihi süreçleri hatırladığı ve hatırlattığı, müzelerin amacı ve bugüne kadar geçirdikleri evrim ile müzelerdeki değişimin bölgedeki miras, ulus, kimlik ve topluluk gibi yerleşik kavramlara yansımaları da ele alınıyor.

İlgilenen herkesin katılımın açık olacak etkinlikte, simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.
“Müzeler ve Değişim” Sempozyumu
15 Mayıs Cuma
09:30
Santral Kampüsü E3 101

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT