Şehir Aydınlatma Kavramının Üstadı Roger Narboni İstanbul`da

Tarihler: 01 Ekim 2010 Cuma ~ 01 Ekim 2010 Cuma

Yer: Buildist Fuarı - CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2010 ~ Eki 1, 2010

Şehir Aydınlatma Kavramının Üstadı Roger Narboni İstanbul`da

Şehir aydınlatma kavramının üstadı Roger Narboni, LightMapping İstanbul Konferansı kapsamında İstanbul`da.
PLD Türkiye Dergisi ile İnsan Yerleşimleri Derneği tarafından düzenlenen ve BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı‘nın desteklediği LightMapping İstanbul etkinliği İstanbul’un ışık haritasını çıkarmayı amaçlıyor.

12 Mayıs ile 16 Haziran tarihleri arasında, İstanbul’un önemli yaşam alanlarında (Galata, Taksim, Cihangir vb.), o alanlar ile ilgili bilgili liderler eşliğinde, gece gezileri düzenlendi. Bu gezilerde çekilen fotoğraflar ve izlenimler, 01 Ekim Cuma günü Buildist fuarı esnasında gerçekleşecek “LightMapping İstanbul Konferansı”nda paylaşılacak. Ayrıca konferans dünyanın önemli aydınlatma tasarımcılarından Fransız Roger Narboni‘ye de ev sahipliği yapıyor.
Gezi Liderleri (Orhan Esen, Seda Bildik, Pürnur Soğangöz, Aysim Türkmen, Burçin Altınsay, Aslı Kıyak İngin) ve PLD Türkiye dergisi editörü Emre Güneş‘in katılımı ile gerçekleşecek ilk bölümde gezi fotoğrafları ve izlenimler paylaşılacak. Panel şeklinde gerçekleşecek bu bölümü ise şehir aydınlatması konusunda 3 kitabı bulunan Roger Narboni‘nin sunumu takip edecek.

Roger Narboni
Fransız aydınlatma tasarımcısı Roger Narboni 1953 yılında Cezayir’de doğdu. Paris yakınlarında Orsay Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra master derecesini dört sene kaldığı The National Fine Arts Scholl of Paris’te elektronik üzerine yaptı. Birkaç sene farklı ülkelere seyahat ettikten sonra üç yılını New York’ta geçirdi ve 1981’de Fransa’ya geri dönerek, ışık ve aydınlatma tasarımı üzerine çeşitli sergiler düzenledi.
1988 yılında Paris’te CONCEPTO aydınlatma tasarımı stüdyosunu kurdu. O günden bu yana çeşitli peyzaj, kent ve mimari aydınlatma tasarımı projelerine imza attı. Niort, Brouage Citadel, Toulous’da akan Garonne Nehri’nin kıyıları, Reims Katedrali, Paris’teki Peugeot Citroën Tasarım Merkezi, Petit Palais Müzesi ve Paris’te yer alan Clichy Batignolles, Luxemburg’da yer alan Dexia Tower ve Çin Hangzhou’dai Kanal…

1987’de Light Urbanism adında yeni bir konsept yarattı ve Paris’te yüzden fazla projenin altına imzasını attı. (Bordeaux, Nantes, Paris, Toulouse, Brüksel, Namur, Athina, Morocco-Casablanca ve Çin-Hangzhou). (French Lighting Designers Association) ACE’nin kurucusu, PLDA üyesi ve Sınır Tanımayan Aydınlatma Tasarımcıları Derneği’nin kurucu-yöneticilerinden biri olan Roger Narboni 2009 yılına kadar Versay ve Blois Fransız Peyzaj okullarında dersler verdi. Çok sayıda makale ve üç kitap yayınlamıştır. Kitapları: La lumière urbaine” (1995), “La lumière et le paysage” (2004) ve “Lumière et ambiances” (2006).

LightMapping İstanbul kapsamında gerçekleşen geziler, gezi liderleri ve tarihler:
Taksim – Orhan Esen, 12 Mayıs Çarşamba, Saat 20:00
Cihangir – Seda Bildik, 21 Mayıs Cuma, Saat 20:30
Galata – Aysin Türkmen, Pürnur Soğangöz, 29 Mayıs Cumartesi, Saat 20:30
Fener, Balat – Burçin Altınsay, 09 Haziran Çarşamba, Saat 20:00
Beşiktaş, Nişantaşı – Aslı Kıyak İngin, 16 Haziran Çarşamba, Saat 20:30
Konferansa kayıtlar, lightmappingist.eventbrite.com internet sitesinden gerçekleştirilebilecek.
Bilgi için: PLD Türkiye: Emre Güneş – 0216 651 86 45 – emre@pldturkiye.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT